Connect with us

Filmovi

NAJJAČI VIKINŠKI MAČ Na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC

Mač Ulfberht, u nedelju, 23. jula, od 08.10

Published

on

Najjači vikinški mač

Najjači vikinški mač je dokumentarac koji govori o vikinzima koji su bili jedni od najjačih ratnika svog doba, ali retki su mogli da nose najubojitije oružje tog doba, mač ulfberht (National Geographic, nedelja, od 08.10). Oružje je pravljeno načinom koji će ostati nepoznat vekovima protivnicima vikinga. Ovaj mač bio je revolucionarno oružje svog doba.

Bio je to mač koji je dominirao bojnim poljem u različitim regionima u Evropi, mač koji je bio hiljadu godina ispred svog vremena, izgrađen od strane misterioznog kovača.

Iako je korišćen od strane mnogih nacija, to je mač koji se pripisuje Vikinzima i vremenu od 800. do 1100. godine nove ere. Mač je predstavljao remek delo napravljeno od čistog čelika i nije se pojavljivao u Evropi narednih hiljadu godina.

Zašto mačevi ove vrste imaju natpis Ulfberht je još uvek enigma pošto se taj naziv ne pojavljuje u pisanim tekstovima iz tog doba. Moguće je da je to ime mesta u kojem su mačevi proizvedeni ili ime dodato kako bi se mogla dokazati autentičnost.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement