Connect with us

Domaće serije

KALKANSKI KRUGOVI 3. SEZONA: Evo kada STIŽE na TV! IZNENADIĆETE SE!

Obelodanjeno i kada gledamo drugu sezonu na RTS-u

Published

on

Kalkanski krugovi 3. sezona: Upravo ovih dana glumačka i autorska ekipa popularne serije okupila se u okolini Aranđelovca da snimi i treći nastavak, od deset epizoda, po scenariju Đorđa Milosavljevića. Reditelj Milan Karadžić, koji je sam režirao prvi deo, ponovo će imati pomoć Gordana Matića, koji je režirao pet od deset epizoda drugog ciklusa.

Od početka emitovanja „Kalkanski krugovi“ su privukli pažnju publike neobičnom pričom sa elementima mistike, misterije i horora u zabačenom i izolovanom selu Dol. Gledaoci su prigrlili specifičnu mešavinu folklorne fantastike, savremenih tema i miljea seoske sredine.

– Želeo sam da ukažem na neistražene džepove naše istorije, mitologije, savremenog.

Mene zanima da priče kojima se bavim pripadaju našoj kulturi i obraćaju se našoj publici – pojašnjava Milosavljević.

Snažna veza sa prošlošću

Kalkanski-krugovi-2-sezona-10-epizoda

Ivana Zečević (Miona) i Vojin Ćetković (Dejan)

Otud u „Kalkanskim krugovima“ zastrašujuća Baba Guba ili crno-beli flešbekovi u kojima se na mestu sadašnjeg Zabrana, u doba Cara Lazara i vladavine lepre u Srbiji, okuplja ženski kult koji pobija četu žrtvujući muškarce u bunaru. Ipak, glavni junaci serije su naši savremenici i to nekadašnji arhitekta Dejan Matić (Vojin Ćetković), njegova ćerka Miona (Ivana Zečević), koja studira grafiku u Beogradu, kao i Dejanov stric Velibor (Žarko Laušević) koji u Dolu uzgaja pčele. Prema rečima scenariste, „Kalkanski krugovi“ su pre svega priča o ocu i ćerki i njihovom kompleksnom odnosu:

– Oni odlaze u izolovano selo Dol da bi obnovili svoju vezu, ali shvataju da je nemoguća ta vrsta bekstva jer u bilo kojoj sredini vi vučete životni bagaž. Dejan se suočava sa sobom kao ocem, a Miona mora da prođe kroz proces odrastanja. To su dve linije koje serija prati, a onda je tu i cela zajednica, naizgled izolovana ali obuhvaćena problemima koje svi imamo. Dejan i Miona, kao predstavnici modernog sveta, od početka do kraja serije, otkrivaju svoju snažnu vezu sa prošlošću. Dejan shvata taj kontinuitet, i ne može da pobegne od svog oca, dede, cele porodice Matić i od tih ponekad neobičnih, čudnih rituala – ističe Milosavljević.

Treća sezona biće poslednja

Scenarista dodaje da je od početka imao zamisao gde bi serija trebalo da se završi.

Drugom sezonom, pojašnjava, priča se nastavila, proširila i obogatila sa mnogo detalja, a treća sezona je njen zaključak.

– Ova priča ima jasnu tačku u kojoj se definitivno razrešava odnos Mione i njenog oca Dejana, kao i Mione i cele te zajednice koja živi u Dolu, i ona će biti zaokružena sa tridesetom epizodom.

U drugom ciklusu videli smo mnoge nove likove, poput profesora Teofila Petrovića (Nebojša Dugalić) koji je rasplamsavao misterije Zabrana preko svog Jutjub kanala, majke Sonje (Marija Vicković) i ćerke Une (Anja Pavićević) koje su se doselile u jednu od kuća i izazvale podozrenje meštana zbog neobičnog hobija – streljaštva, te mladog popa (Dragan Dragi Petrović) i popadije Branke (Milica Burazer). Ipak, najviše pažnje izazvala je Magdalena (Paulina Manov), bivša Veliborova ljubav, koja je čak iz Australije došla kako bi upoznala sina Petra Matića (Lazar Nikolić). Posle veoma emotivnih scena, Magdalena je postala nova Baba Guba, čuvarka mitskog Zabrana u kome je njen sin izdahnuo na očevim rukama.

Prve scene u trećoj sezoni, sudeći po slikama na „Instagramu“, snimili su Nela Mihailović i Marko Gvero, koji igraju bračni par Maksimović.

– U drugoj sezoni moj lik je bio manje zastupljen, a sada se priča vraća na Maksu i Danicu. Treća sezona se mnogo više oslanja na prvu i na glavne porodice iz serije, a sa njom će se završiti cela priča – rekla je Nela Mihailović.

Povratak Svetlane (Nina Janković) i Dragana (Igor Đorđević)

Kalkanski krugovi 2

Nina Janković (Svetlana) i Vojin Ćetković (Dejan)

U novim epizodama serije gledaćemo i glumca Filipa Hajdukovića, koji u seriji tumači lik njihovog sina Stefana, a koji je, kako je gledaocima otkriveno, otac Milankinog (Nina Nešković) deteta. Ipak, Stefan u drugoj sezoni ima kompleksan odnos sa Mionom, koju će i u nastavku tumačiti glumica Ivana Zečević. Kako će se njihova priča završiti u finalnoj sezoni, prema rečima scenariste Đorđa Milosavljevića, ostaje da vidimo.

Postoje nezvanične informacije da će Nina Janković Dičić, koja je igrala likove Vidosave, Svetlane i Baba Gube, imati više prostora u trećoj sezoni, a to znači da će se i Dragan, odnosno pukovnik Konstantin Marković (Igor Đorđević) vratiti u poslednjoj sezoni. Glavni lik priče i dalje je Vojin Ćetković, a biće i novih likova, ali ko će ih igrati produkcija, koju čine kuće Firefly Productions i „Telekom Srbija“, drži u tajnosti.

Snimanje treće sezone počelo je na leto, a nove epizode gledaćemo tek na proleće 2024. godine. Doduše, druga sezona emitovana je tokom proleća ove godine samo na Superstar TV, a tek od jeseni se očekuje i prikazivanje na Prvom programu Radio- televizije Srbije.

BONUS VIDEO: NOVE DOMAĆE SERIJE – TOP 10 koje gledamo od septembra!

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo Firefly / Printscreen

Izvor TV novosti

Advertisement