Connect with us

Serije

MERDOKOVE MISTERIJE na kanalu FOX CRIME

U utorak, 01. avgusta, od 16.05

Published

on

Merdokove misterije

Merdokove misterije je priča koja je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu (Fox Crime, utorak, od 16.05). Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

Mardok istražuje ubistva kanadskih vojnika koji su se nedavno vratili sa intenzivne vojne obuke u Južnoj Africi uoči Burskog rata.

Kanadski vojnik pronađen je mrtav, telo mu visi o drvetu, a glava mu se okrenula za 180°. Mardok se pita kakvo je čudovište odgovorno za tako okrutno ubistvo. Istraga ga vodi u svet kanadske vojske, gde nailazi na saradnju, ali i tajnovitost, kanadskog pukovnika i gostujućeg britanskog majora. Ali prijateljstvo naglo prestaje nakon novih, podjednako divljačkih ubistava vojnika iz iste jedinice. Uz pomoć patologa dr Frensisa, detektiv otkriva uznemirujuću vezu između žrtava. Mardokov pristup istini dovodi do napete konfrontacije policije i vojske i do otkrića da su vojnici bili uključeni u pripreme za očekivani drugi Burski rat u Južnoj Africi.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement