Connect with us

Serije

PRAVI NEANDERTALAC na kanalu VIASAT HISTORY

U subotu, 19. avgusta, od 20.00

Published

on

Pravi neandertalac

PRAVI NEANDERTALAC je dokumentavni serijal u kojoj nova otkrića pokazuju da su neandertalci koristili zadivljujuće lovne tehnike, imali snažan osećaj duhovnosti i mnogo sofisticiranju društvenu strukturu nego što smo uopšte mogli pretpostaviti (Viasat History, subota, od 20.00).

Oko 40.000 godina pre Hrista neandertalci su nestali sa lica Zemlje. Sada nova arheološka otkrića, u kombinaciji sa najnovijim naučnim metodama, pružaju fascinantan uvid u to ko su bili neandertalci i kako su živeli. Naše putovanje počinje u društvu vrhunskih paleoumetnika Adriea i Alfonsa Kenisa, koji će verno rekonstruisati izgled neandertalaca, pažljivo proučavajući kako je njihov način života uticao na fizička obeležja.

Jedan drugi stručnjak pažljivo prikuplja dokaze o neandertalskim nastambama, otkrivajući mogući najraniji oblik pisane komunikacije. Nove analize neandertalskih relikata otkrivaju zadivljujuće lovne tehnike, snažan osećaj brižnosti i duhovnosti te mnogo sofisticiranju društvenu strukturu nego što smo uopšte mogli pretpostaviti.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement