Connect with us

Serije

MEGAPOLIS: OTKRIVANJE DREVNOG SVETA na kanalu VIASAT HISTORY

Atina, u utorak, 05. septembra, od 21.00

Published

on

Megapolis

Megapolis: Otkrivanje drevnog sveta je dokumentarni serijal u kome ćete gledati Atinu, Aleksandriju, Tikal i Rim: ove legendarne gradove koji su neka od najpoznatijih svetskih arheoloških nalazišta, ali još uvek nisu otkrili sve svoje tajne (Viasat History, utorak, od 21.00).

Izgrađeni kao hramovi znanja, ovi izvanredni gradovi predstavljali su srce antičkog sveta. Kako su nastali, kako je bilo živeti u njima i kako su postali takvi centri znanja i inventivnosti? Od 5. veka p.n.e pre Hrista do vremena Rimskog carstva, ova uzbudljiva dokumentarna serija oživljava najveće antičke gradove na vrhuncu njihove moći. Kombinujući kompjuterski animirane rekonstrukcije sa savremenim snimcima ostataka ovih lokaliteta, ova serija, uz pomoć poznatih stručnjaka, baca novo svetlo na kulturno blago i izgubljene civilizacije koje su postavile temelje našeg savremenog sveta.

U prvoj epizodi gledaćete grad Atinu koja je podignuta na napuštenoj zemlji, 3 000 godina p.n.e, ali je uspela da postane jedan od najvećih drevnih gradova u 5. veku.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement