Connect with us

Domaći film

MRAZ Počelo snimanje novog detektivskog trilera! Glavna junakinja će vas ODUŠEVITI! Evo i ZAŠTO!

Published

on

MRAZ – Početkom septembra u okolini Beograda počelo je snimanje filma „Mraz“ reditelja Pavla Vučkovića, koji će na platno doneti intrigantnu detektivsku priču.

„Mraz“je mračan, poetski film  koji nam kroz mitologiju balkanskog folklora govori o glavnoj junakinji, detektivki Mirjani, koja u istočnu Srbiju odlazi kako bi ispitala nestanak mlade devojke. Prateći Mirjanino emotivno i psihološko putovanje kao i istragu, „Mraz“iz detektivskog filma prelazi u misterioznu bajku, žanrovsku mešavinu trilera, fantazije i horora.

Reditelji i scenarista Pavle Vučković, posle velikog uspeha sa debitantskim ostvarenjem „Panama“ koji je premijerno prikazan u okviru zvanične selekcije festivala u Kanu, nastavlja sa internacionalnim projektima, budući da je  i film „Mraz“ proistekao iz L’Atelier selekcije u okviru Kanskog filmskog festivala.

Glumačku podelu čine renomirana regionalna imena, Kamka Tocinovski, Lara Dragović, Mirko Vlahović, Vesna Trivalić, Jovo Maksić, Jovan Belobrković, Zlatan Vidović i drugi.

Direktor fotografije je Đorđe Arambašić, scenografkinja Livija Mikić, kostimografkinja Magdalena Klašnja, maskerka Jasmina Mina Lilić i snimatelj zvuka Igor Popovski, montažerka Milena Predić.

Film “Mraz” se snima u produkciji Plan 9, Telekoma Srbija i Film Districta, na čelu sa glavnim producentom Stefanom Mladenovićem i producetkinjom Tatjanom Žeželj Gojković. Koproducenti su Cinnamon film i Art&Popcorn iz Srbije, Black Cat Production iz Severne Makedonije i Parangal Film iz Crne Gore, a uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog centra Srbije, Euroimages Development Fund, Kreativna Evropa MEDIA programa, Filmskog centra Crne Gore i Filmske agencije Severne Makedonije.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto

Continue Reading

Advertisement