Connect with us

FILM

PODMORNICA U-571 na kanalu TV 1000

Smrtonosno oružje u pravim rukama, u utorak, 03. oktobra, od 11.05

Published

on

Podmornica U-571

PODMORNICA U-571 je ratna drama u kojoj se prerušeni američki vojnici ukrcavaju na nemačku podmornicu, u nastojanju da se dokopaju mašine za šifrovanje poruka (TV 1000, utorak, od 11.05).

Poručnik komandant Majk Dalgren (Bil Pakston) je kapetan američke podmornice S-33 iz Prvog svetskog rata koja je starija od posade koja je na njoj. Iako zastarela i sa velikim oštećenjima, ova podmornica je smrtonosno oružje u pravim rukama. Sada joj je data nova prilika da pokaže svoju vrednost dok su Amerikanci uvučeni u Drugi svetski rat. Poručnik Endrju Tajler (Metju Mekonahi) je oficir pod Dalgrenovom komandom. Iako unapređen, dajući mu sposobnost da samostalno upravlja podmornicom, Tajler se pridružuje posadi podmornice S-33, preuzimajući dužnost u svoju čast.

Na podmornici se već nalaze oficiri, poručnici Pit Emet (Džon Bon Džovi) i zastavnik Larson (Metju Setl). Posadu podmornice S-33 čine komandant Klou (Harvi Kajtel), radio vezista Venc (Džek Nosvorti), Kuk Edi (T.C. Karson), Triger (Tomas Guiri), Macola (Erik Paladino), Tenk (Dejv Pauer), Grigs (Derk Čitvud) i Zec (Vil Estes). Svi obični ljudi, neki sa tek završenom srednjom školom, ovi mornari će se pridružiti zadatku. Po naređenju admirala, poručnik Hirš (Džejk Veber) i mornarički oficir Kunan (Dejvid Kit) su zaduženi za podmornicu S-33. Njihov „prtljag“ je velika količina sanduka nepoznatog sadržaja, koji se ne sme otkriti dok podmornica ne stigne u američke vode. Kada se podmornica S-33 nađe na otvorenom moru, oficiri otkrivaju njenu misiju.

Film je 2001. godine osvojio Oskara za najbolje efekte i obradu zvuka (Džon Džonson), i za najbolji zvuk.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM, FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo

Advertisement