Connect with us

Sadržaj epizoda

Serija SABLJA u trci za nagradu U KANU! Evo KADA STIŽE na RTS

Emitovanje tek posle prikazivanja na filmskim festivalima

Published

on

Serija-Sablja-Dragan-Micanovic

Serija “Sablja” takmičiće se u kategoriji dugog formata na Kanskom festivalu serija (Canneseries), objavili su danas organizatori tog najprestižnijeg svetskog festivala, saopštio je RTS.

“Sablja” je jedna od osam serija iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju festivala koji se održava od 5. do 10. aprila.

Serija će imati svoju svetsku premijeru 8. aprila 2024. u Velikoj dvorani “Limijer” (Grand Auditorium Lumière) uz prisustvo glumačke i autorske ekipe, a nakon prikazivanja na letnjim festivalima, naći će se i pred gledaocima Radio-televizije Srbije.

Podsećamo, glavne uloge u seriji tumače Dragan Mićanović, Milica Gojković, Ljubomir Bandović i mladi Lazar Tasić. Reditelji serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, a scenaristi Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković. Produkciju serije, za koju je ideju dao RTS, potpisuju Radio-televizija Srbije i „This and That Productions“.

Posle svetske premijere u Kanu, “Sablja” će premijerno biti prikazana na letnjim festivalima u regionu, tako da bi emitovanje serije na malim ekranima moglo da se očekuje tokom sledeće TV sezone, iliti na jesen.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Advertisement