Connect with us

Domaće serije

ŠOK! Otkrivena NAJVEĆA TAJNA serije NEMANJIĆI! Dubravka Mijatović slučajno dobila ulogu! Evo KO je trebalo da igra ANU NEMANJIĆ!

Druga glumica bila planirana za rolu žene Stefana Nemanje

Published

on

NEMANJIĆI – RAĐANJE KRALJEVINE jedna je od domaćih serija koja je u tokom proteklih godina izazvala najviše podeljenih mišljenja u javnosti. Kritika nije manjkalo, bilo je i pohvala, a posle svega ostala su i mnoga pitanja. Ipak, ovo je jedna od serija koja obeležila domaći igrani program u proteklom periodu, te i dalje privlači veliku pažnju.

Tako Informer otkriva nove pikanterije u vezi sa Nemanjićima. Naime, prema izvoru bliskom produkciji, za ulogu Ane Nemanjić, supruge Stefana Nemanje glumica Dubravka MIjatović uopšte nije bila prvi izbor. Kako piše Informer, Ivana Mihić je izgubila glavnu ulogu u seriji „Nemanjići – rađanje kraljevine“ jer je na skijanju polomila nogu. Glumica i ćerka slavnog scenariste Gordana Mihića je pred sam početak snimanja ove istorijske drame imala nezgodu, pa je ulogu Ane Nemanjić, supruge Stefana Nemanje, dobila njena koleginica Dubravka Mijatović.

– Scenario za „Nemanjiće“ je napisao pokojni Gordan, koji je u ulozi Ane video svoju ćerku. To je predložio reditelju Marku Marinkoviću i on je prihvatio. Sve je bilo spremno da Ivana odigra svoju ulogu karijere – priča za Informer izvor blizak produkciji serije i objašnjava kako je lepoj glumici u jednom trenutku sreća okrenula leđa.

 Ivana je te zime 2017. godine otišla na planinu kako bi se odmorila pred snimanje serije. Tamo je tokom skijanja nezgodno pala i polomila nogu! Nosila je gips i morala je da miruje nedeljama, što je značilo da ne može da glumi u seriji.

Naš sagovornik objašnjava da su se producenti rastrčali kako bi joj u poslednjem trenutku našli zamenu.

– U početku su bili u panici jer uopšte nisu imali rezervu za tu ulogu. Posle nekoliko dana traganja pozvali su Dubravku Mijatović i pitali je da li bi htela da glumi Anu. Srećom, ona u tom trenutku nije imala druge poslovne obaveze, pa je bez mnogo razmišljanja prihvatila – kaže Informerov dobro obavešteni izvor.

I sama Ivana se radovala ulozi Ane, što je u više navrata pričala pre početka snimanja serije.

– Kao ni ostali glumci, nisam još potpisala ugovor, ali sam vrlo srećna jer nisam očekivala takvu ponudu. Veoma je inspirativno dočaravati Anu, a uz to, radujem se radu s rediteljem Marinkovićem, s kojim sam već sarađivala na tri projekta. Nadam se da će, kao i do sada, sve biti u redu – rekla je Mihićeva početkom 2017.

A šta danas o svemu tome kaže Ivana?

– Ne bih da pričam o tome jer ne bih želela da ispadne da je Dubravka ulogu dobila slučajno i da njen talenat padne u senku. Ona je izvrsna glumica i sjajno se snašla u ulozi Ane – rekla je kratko Mihićeva.

Dubravka Mijatović kaže da je dala maksimum kako bi što bolje dočarala Anu.

– Prvi put sam radila na istorijskoj seriji i razlika je ogromna. Nismo imali vremena za neke detalje kojima se inače uvek bavimo. Bilo je najvažnije ispričati tu priču precizno, jednostavno i istorijski tačno. Sve drugo je bilo manje bitno – rekla je glumica.

U ovoj seriji ostale uloge tumačili su Vojin Ćetković, Mladen Nelević, Dragan Mićanović, Nebojša Glogovac, Sloboda Mićalović…

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Promo RTS

Izvor Film i TV/ Informer

 

 

Advertisement