Connect with us

Domaći film

ĐENERAL Snima se novi film o DRAŽI MIHAILOVIĆU! A evo ko glumi GLAVNU ULOGU! (FOTO)

Snimanja traju do kraja ove godine

Published

on

Heroji-Halijarda-Radovan-Vujovic-i-Nebojsa-Ljubisic

ĐENERAL naziv je novog filma o Draži Mihailoviću na kom se radi od 2023. godine, a koji bi trebalo da bude završen do kraja ove godine.

Snimanje filma počelo je još 2023. godine, ali je zbog ograničenog budžeta morao da bude snimljen iz dva dela.

Film „Đeneral“ snima se prema istinitim događajima.

U prvom planu je najveća ofanziva četnika protiv Osovine, u jesen 1943, što je ujedno bila najveća antiosovinska akcija između Istočnog i Zapadnog fronta u Drugom svetskom ratu u Evropi. Istovremeno, novopridošli šef savezničkih vojnih misija pri Vrhovnoj komandi Jugoslovenske vojske, general Armstrong, sledeći naređenja iz svoje komande u Kairu, u kritičnim trenucima počinje da postalja nevojničke zahteve generalu Draži Mihailoviću.

Glavna uloga u filmu dodeljena je Nikoli Rakočeviću, a u filmu se pojavljuju i  Vladimir Jocović (potpukovnik Mirko Lalatović), Miloš Krstović (potpukovnik Luka Baletić), Petar Lukić (major Živojin Marković) i Milomir Rakić (major Zaharije Ostojić). Članove britanske vojne misije tumače: Stevan Mrđenović (Čarls Armstrong), Luka Miljković (Vilijam Bejli), Nikola Vasiljević (Bil Hadson), Nikola Popović (Arči Džek) i David Pilipović (narednik Džonson).

Printskrin/Youtube/ PoglediKragujevac

Prema rečima glavnog scenariste i režisera filma Miloslava Samardžića prošle godine snimljena su 94 minuta filma, a uskoro počinje snimanje i preostalih 60 minuta.

– Knjiga snimanja je završena. Sve je dogovoreno, svaki čovek, svako mesto… Samo se čeka septembar, da to sve počne. Onda sledi montaža, specijalni efekti, kolor korekcija, dizajn zvuka, komponovanje muzike… Plan je da se film nađe u bioskopima u oktobru 2025. godine. Posle toga na red dolazi televizija, tokom 2026. godine. Film snimamo iz dva dela, zato što nije bilo sredstava da se snimi odjednom – rekao je Samardžić za Kurir, a prenosi Informer.

Scene za film „Đeneral“ snimane su u Srbiji i Republici Srpskoj. Posebno će biti autentične scene snimanja bitke za Višegrad koja se odigrala 5. oktobra 1943. godine, kada su pripadnici Jugoslovenske vojske oslobodili taj grad od hrvatskih ustaša i Nemaca. Pored Višegrada, scene su snimane u Užicu, na planini Rudnik, Gledićkim planinama, Ovčar banji, travnatom aerodromu u Davidovcu kod Paraćina.

Pratite nas i na društvenim mrežama INSTAGRAM,FACEBOOK i YOUTUBE

Foto Printskrin

Izvor Film i TV/ Informer/ Kurir

Advertisement