Connect with us

TV

DOSIJE Mašana Lekića: Crna hronika ili VELIČANJE KRIMINALA? Deco, kradite – će’ izađete na TELEVIZOR!

Published

on

“Njihovi životi su obeležili rubrike crne hronike svetskih medija. Vrhunski organizatori, magovi za planiranje pljački, nemilosrdni obijači juvelirnica i draguljarnica širom sveta, komandosi kojima je retko ko mogao da se suprotstavi – oni su Pink Panteri. Kada sine ideja, on ne odustaje. Odmah se kreće u ozbiljno planiranje. Poziva se ekipa iz regiona i eksperti u svom poslu odmah se okupljaju. Ništa se ne prepušta slučaju i pohod u pljačku može da počne. Mozak operacije i sagovornik prve epizode nove sezone „Dosijea“ je Cetinjanin Duško Martinović, jedan od poznatijih članova čuvene grupe Pink Panter. Spektakularna pljačka koju su on i njegova ekipa izveli u San Tropeu odjeknula je širom sveta.”… Da li ova najava za novu sezonu dokumentarnog serijala Dosije (Prva, četvrtkom od 22.00)  kralja crne hronike Mašana Lekića, deluje imalo čudno, još nekome osim nama?

Mašane, šta ti bi?

Bez imalo sumnje, ako neko ume da napravi kvalitetnu TV crnu hroniku, zasnovanu na argumentovanim nesvakidašnjim pričama koje već više od dve decenije, svaka na svoj način, hipnotišu TV publiku kroz emisije Dosije, Na mestu zločina i Iza rešetaka, onda je to Mašan Lekić. Ipak, ni čuveni Mašan, čini se, nije uspeo da odoli trendu komercijalizacije te je poslednju sezonu emisije Dosije, bar se nama tako čini, od dokumentarca pretvorio u dokumentrni rijaliti šou sa tendencijom ka nenamernom, a možda i namernom izvrtanju osnovnih moralnih vrednosti.

Šta beše dobro, a šta ZLO?

Tema nove sezone, kao što znamo jesu slučajevi i zločini krimi grupe Pink Panter. Da se razumemo, rejting emisije je, kao i uvek, sjajan ali poruke koje ona šalje, u najmanju ruku su zabrinjavajuće. Gledajući novi Dosije ne možemo se, a ne zapitati u kom trenutku je izveštavanje o zločinu preraslo u veličanje istog.

Tako se pripadnici Pink Pantera u Dosijeu tretiraju kao superheroji, a kako to i sama najava sa početka teksta kaže, njihovi zločini kao umetnost zanata, vrline, talenti i dostignuća. U prenesenom značenju: deco, čemu škola, pljačkajte po svetu, pa da čika Mašan snimi emisiju o vama i da lepo izađete na televizor. Prema našoj oceni, Mašane, sa novim Dosijeom si OMAŠIO.

Continue Reading
Advertisement