Connect with us

TV

ORVIL – Sve pikanterije druge sezone! Spremite se za SPOJLERE!

Duže od pola veka, ljubitelje filma i televizije neopisivo interesuje da se vinu među zvezde i otisnu u intergalatičke avanture. Kinematografskih i TV ostvarenja na tu temu od samog rađanja „pokretne slike“ bilo je toliko da ih ni čuvena online baza filmova i serija IMDb ne može sve nabrojati. Neki od njih vodili su nas […]

Published

on

Duže od pola veka, ljubitelje filma i televizije neopisivo interesuje da se vinu među zvezde i otisnu u intergalatičke avanture. Kinematografskih i TV ostvarenja na tu temu od samog rađanja „pokretne slike“ bilo je toliko da ih ni čuvena online baza filmova i serija IMDb ne može sve nabrojati. Neki od njih vodili su nas u nova otkrića iza granica poznatog Univerzuma, neki u ratove, ali, čini nam se, samo jedno od mnoštva tih dela za cilj je imalo da nas nasmeje, zbuni, pa i začudi. Zanimljivo, nastalo je među poslednjima. Reč je o seriji „Orvil“, čuvenog američkog TV satiričara (u šali bismo ga nazvali komedijašem) Seta Mekfarlana, koji na naše male ekrane nije doneo samo još jednu seriju o svemirskim putovanjima odvažne družine broda Orvil, već neobičan spoj naučne fantastike i komedije – na Mekfarlanovski način.

Druga sezona startuje 7. marta na FOX, a kako smo mi već dobro zašli u misiju gledanja novih epizoda, donosimo vam siže onoga što možete očekivati. Naravno, bez spojlera. Ako u tom obećanju istrajemo.

Čudno, iščašeno i FANTASTIČNO!

Ako biste nas pitali, o čemu govori „Orvil“ teško bismo vam odgovorili tako da nas shvatite ozbiljno. Jer Set „Orvil“ nije kreirao da vas raspameti poput „Zvezdanih staza“ ili da stvori kult nalik „Ratovima zvezda“. „Orvil“ je serija o ljudima u svemiru. Kao što znamo (makar je to tako u mašti scenariste i režisera) naš Univerzum ispunjen je brojnim vrstama. Dakle, ne bavimo se više onim čuvenim pitanjem DA LI SMO SAMI. Jasno je – NISMO! E, sad, misija „Orvila“ je da istraži kako sve te vrste svojevoljno zatočene u haj-tek limenoj kutiji koja pluta u velikom crnom vakumu, međusobno funkcionišu, rade i žive zajedno. S obzirom na to da je ljudskoj vrsti za istu misiju nedovoljna čitava planeta, reklo bi se teško. I upravo u tome se i krije mamac „Orvila“ – te sitkom sapunice među zvezdama.

Šta nam donosi druga sezona? I dalje ne želite spojlere?

Druga sezona serije  prema najavama brojnih glumaca „Orvila“ čije ste intervjue imali priliku da čitate na našim stranicama prethodnih nedelja zaista će znatno uozbiljiti priču.

Biće mnogo više naučne fantastike, „velikih“ tema poput religije, politike, roditeljstva, filozofije, obrađivaće se i pitanja seksualnosti, ksenofobije, međusobnog razumevanja, pa čak ćemo imati i slučaj zavisnosti od pornografije. Sve u svemu, jedna uzbudljiva sezona koja će nam doneti pregršt novih avantura. Međutim, neće samo teme kojima će se baviti „Orvil“ doneti novine u nastavku serijala. Biće tu i izmena kada je reč o glumačkoj postavi, a konačno ćemo videti i Ajzakovo pravo lice (ups – ipak nam je promakao spojlerčić).

Ok, sada slede spojleri…

Kad nam je promakao taj, onda ćemo se usuditi da vam otkrijemo još jedan detalj, a on se odnosi na lik doktorke Kler Fin (Peni Džonson Džerald), koja nas je u prvoj sezoni oduševila scenom vatrenog vođenja ljubavi sa gomilom želatina poznatijom kao Jafit. U novom ciklusu večito radoznala doktorka još jednom će nam prirediti scenu za pamćenje. I to sa novim članom posade, za čije bi srce bilo sasvim prigodno reći da je – poput metala. O kome je reč, moraćete sami da otkrijete. I to nije sve.

Bićemo svedoci ritualnog jednogodišnjeg mokrenja, iskusićemo kselijansku gravitaciju, ali i njihovu surovu pedagogiju, posetićemo planetu kojoj preti uništenje, a čiji stanovnici nisu znali da iznad neba postoji svemir… Biće tu i neobičnih ljubavnih trouglova, bivših ljubavnika i mnogo neizbežnog iščašenog Mekfarlanovskog humora. Sasvim dovoljno razloga da od 7. marta budete uz FOX, svakog četvrtka od 22.00.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement