Connect with us

TV

Nastavak „Korena“ NEĆEMO gledati na RTS-u!

Po knjizi Dobrice Ćosića Koreni snimljena je odlična TV serija, koju su ishvalili i publika, i kritika. Na redu su nastavci – po književnom delu „Vreme smrti“ biće snimljeno 30 epizoda serije, dok će 15 epizoda biti bazirano na delu „Vreme zla“. Ipak, za razliku od „Korena“, nove serije nećete gledati na Javnom servisu. Producent serije […]

Published

on

Po knjizi Dobrice Ćosića Koreni snimljena je odlična TV serija, koju su ishvalili i publika, i kritika.

Na redu su nastavci – po književnom delu „Vreme smrti“ biće snimljeno 30 epizoda serije, dok će 15 epizoda biti bazirano na delu „Vreme zla“.

Ipak, za razliku od „Korena“, nove serije nećete gledati na Javnom servisu.

Producent serije „Koreni“ Goran Šušljik otkrio je da nastavak neće raditi s Javnim servisom i da će serija biti emitovana na kanalu Nova S, bivši Top kanal.

„Televizijski projekti ‘Vreme zla’ i ‘Vreme smrti’ nastaće po antologijskim romanima Dobrice Ćosića i verujem da će obeležiti televizijsko stvaralaštvo i produkciju u narednim godinama i ostati kao trajna umetnička i produkcijska baština pokolenjima“, rekao je Šušljik, prenosi „Kurir“.

Uzbudljive po zapletu i strukturi, ove Ćosićeve sage o usponima i propastima jednog naroda, preko mnogih intimnih i jedinstvenih priča i kolektivnih udesa, privući će pažnju gledalaca koji čekaju nastavke uzbudljivih, strasnih, veličanstvenih, ali i tragičnih trenutaka porodice Katić i mnogih drugih uzbudljivih sudbina na ovim prostorima tokom XX veka.

Katićima koje smo gledali u „Korenima“ u novim serijama se pridružuju novi glumci, a prva imena su Andrija Kuzmanović i Mirka Vasiljević.

„Vreme smrti“ obuhvata četiri dela – „Prerovo ide u rat“ prati Katiće na pragu Velikog rata, „Suvoborska bitka“ vodi nas u 1914. i razbijenu srpsku vojsku pod vođstvom generala Živojina Mišića, „Valjevska bolnica“ donosi nam neverovatne priče iz bolnice u kojoj su vojnici, izbeglice i zarobljenici „rame uz rame“ pokošeni tifusom, dok „Izlazak“ opisuje pad Beograda u austrougarske ruke i povlačenje srpske vojske kroz albanske planine.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement