Dok se sukob između Austrougarske i Srbije produbljuje, kralj Petar mora da održi mir, kako u zemlji, tako i između svojih sinova. Ipak, Apis ima drugačije planove. Drugu epizodu serije „Kralj Petar I“ pogledajte 17. marta u 20.00 na Prvom programu RTS-a.

Zbog ekonomskog osamostaljivanja, Austrougarska kažnjava Srbiju uvodeći zabrane na izvoz. Sukob produbljuje i težnja Austrougarske da pripoji Bosnu, u kojoj je većinom sprsko stanovništvo. U jeku ovih okolnosti, kralj Petar se trudi da održi mir u zemlji, dok Apis i njegove pristalice zagovaraju rat u Bosni.
Naslućujući da teška vremena tek dolaze, kralj Petar pokušava da pomiri razlike između svojih sinova, odgovornog i taktičnog Aleksandra i neustrašivog, ali sirovog Đorđa. I dok Aleksandar odlazi na školovanje u Rusiju, Đorđe srlja u ljubavnu aferu, koja ga može skupo koštati.

Druga epizoda serije „Kralj Petar I“ emituje se u nedelju 17. marta u 20.00 na Prvom programu RTS-a. Reprizu možete pogledati naredne nedelje, 24. marta u 16.00.

Foto Promo