Connect with us

NE PROPUSTITE

Dokumentarni serijal “Bojna polja”, od 6. juna na Viasat History

U susret obeležavanju 75 godina od dana D, bitke za Normandiju u Drugom svetskom ratu, kanal Viasat History premijerno će prikazati istorijski dokumentarni serijal “Bojna polja” (2015). Prva sezona od 10 epizoda na programu je od 3. juna, ponedeljkom u 21.00. Sudbina jedne nacije može da se reši u nekoliko minuta jedne bitke, međutim, razlozi […]

Published

on

U susret obeležavanju 75 godina od dana D, bitke za Normandiju u Drugom svetskom ratu, kanal Viasat History premijerno će prikazati istorijski dokumentarni serijal “Bojna polja” (2015). Prva sezona od 10 epizoda na programu je od 3. juna, ponedeljkom u 21.00.

Sudbina jedne nacije može da se reši u nekoliko minuta jedne bitke, međutim, razlozi za pobedu ili poraz često ostaju enigma i kontroverza. Autori serijala “Bojna polja” na stranu ostavljaju mitove, legende i političke spletke, i skidaju veo tajne sa misterija koje okružuju najveće ratne sukove 20. veka. Uz pomoć istoričara, arheologa i vojnih stručnjaka, biće rekonstruisane priče o sukobima koji su promenili svet.

– Prikazaćemo neke od najupečatljivijih snimaka, kako bismo obeležili 75. godišnjicu dana D. Do detalja ćemo opisati najveću invaziju putem mora u istoriji čovečanstva. Osim „Bojnih poljla“, u junu ćemo prikazati i serijal „Drugi svetski rat – bitke za Evropu“. Prva prikazuje događaje koji su se desili pre, na dan i posle 6. juna 1944. godine, i to iz perspektive raznih međunarodnih vojnih trupa. Druga prepričava događaje viđene očima veterana koji su ove događaje proživeli – poručuju sa kanala Viasat History.

Foto Viasat

Advertisement