Connect with us

FILM

ALADIN na letećem ćilimu POHARAO bioskopske blagajne!

Diznijeva kostimirana akcija Aladin poletela je visoko posle premijernog vikenda kada je na svetskim bioskopskim blagajnama u Severnoj Americi za čas zaradila 105 miliona dolara. To je šesti najbolje rangirani premijerni vikend u istoriji američke kinematografije, a Aladin će stati upamćen i kao film koji je uspeo da nadmaši uspeh Mamurluka 2 iz 2011. Podsećanja […]

Published

on

Diznijeva kostimirana akcija Aladin poletela je visoko posle premijernog vikenda kada je na svetskim bioskopskim blagajnama u Severnoj Americi za čas zaradila 105 miliona dolara. To je šesti najbolje rangirani premijerni vikend u istoriji američke kinematografije, a Aladin će stati upamćen i kao film koji je uspeo da nadmaši uspeh Mamurluka 2 iz 2011. Podsećanja radi Mamurluk je uspeo da inkasira 103.4 miliona, dok prvo mesto i dalje drže Pirati sa Kariba: Na kraju sveta iz 2007 sa 139 miliona zelembaća.

Na svetskom nivou, Aladin je uspeo do sada da zaradi 121 milion dolara u 56 zemalja.

Originalni Diznijev crtać iz 1992. godine po kom i danas pamtimo ovu bajku iz 1001. noći zaradio je 502 miliona dolara, ali budući da je nova verzija premašila prognozirana očekivanja u zaradi za čak trećinu, očekuje se da će Aladin tek pokazati sve svoje trikove.

Kada je reč o drugim filmovima čije smo premijere imali priliku da vidimo ovog vikenda izdvaja se dugoočekivani Brightburn koji je tokom tri prva dana emitovanja zaradio 9 miliona dolara.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement