Connect with us

FILM

Kusturica snima film o Džingis Kanu!

Tokom međunarodnog filmskog festivala Heroj i vreme u Železnovodsku naš proslavljeni producent, režiser i scenarista Emir Kusturica dao je u obraćanju medijima veoma zanimljivu izjavu kako je spreman da na velikom platnu oživi lik čuvenog mongolskog vladara i vojskovođe Džingis- kana. “Imam ideju da snimim film o Džingis-kanu. Veliki film o tome kakav je čovek […]

Published

on

Tokom međunarodnog filmskog festivala Heroj i vreme u Železnovodsku naš proslavljeni producent, režiser i scenarista Emir Kusturica dao je u obraćanju medijima veoma zanimljivu izjavu kako je spreman da na velikom platnu oživi lik čuvenog mongolskog vladara i vojskovođe Džingis- kana.

“Imam ideju da snimim film o Džingis-kanu. Veliki film o tome kakav je čovek kog nisu voleli ni ovde, ni na Zapadu“, rekao je Kusturica i dodao da će film biti snimljen na osnovu knjige kirgistanskog i ruskog pisca Čingiza Ajtmatova, i da će ga najverovatnije dovršiti do sledećeg festivala Heroj i vreme.

Reditelj je rekao da bi jedna od scena mogla da bude snimljena na Kavkazu.

„Imam scenu kada Džingis-kan prilazi reci, gde mora da čeka dok ona zamrzne kako bi je prešao. Sada razmišljam gde da snimim tu scenu – na Kavkazu ili u Sibiru“, rekao je Kusturica.

Foto Arhiva

Continue Reading
Advertisement