Connect with us

TV

Lili Banda – mlada nada serije MOĆ IZ SENKE o životu iza kulisa POLITIKE!

Published

on

Koliko ste sigurni u to da kontrolišete svoj život i sudbinu? Verujete li u to da sve što vidite od trenutka kada otvorite oči spada u kategoriju ISTINA JE, ili ISTINA JE JER SU NAM TAKO REKLI? Serija Moć iz senke čiju drugu sezonu pratimo na FOX od 18. juna odgovara nam baš na ta pitanja, a odgovor nije nimalo optimističan – sve je laž. Da li je to baš tako odgovara nam mlada glumica Lili Banda kojoj je rola Aiše Konate prva velika uloga u zapadnoj produkciji.

U priči ste prevodilac koji se zatekao u pogrešnoj situaciji. Možete li nam reći nešto više o samoj priči?

Aiša je hrabra devojka koja brine o svojoj porodici i pokušava da učini najbolje što može za svoju zajednicu, uzimajući u obzir činjenicu da Mali prolazi kroz intenzivne građanske nemire. Ona pokušava da učini najbolje što može u situaciji u kojoj se našla. Onda upoznaje Harija i Lejlu koji je uvlače u situaciju koja nadilazi njeno političko znanje i veštine. Suočava se s izazovom i upušta u igru u kojoj se bori ne samo za svoj život, nego i za opstanak svoje porodice i zemlje. To je stvarno sjajna priča.

Ovo je vaša druga glumačka uloga. Možete li nam reći kako ste došli do te uloge i kako je raditi sa svim tim iskusnim glumcima?

Debitovala sam na platnu u rediteljskom prvencu Čivetela Ejiofora, „Dečak koji je ukrotio vetar“. Od tog posla imam agenta i ona me šalje na razne audicije. Tako sam i došla do serije „Moć iz senke“. Agent mi je rekao da bi reditelj Metju voleo da popriča sa mnom nakon što je video moju audiciju:  Pitao me je: „Jeste li za?“ i ja sam odmah pristala. Čavrljali smo i dobila sam ulogu.

Vi ste iz Malavija?

Jesam.

Vi ste Afrikanka koji priča afričku priču. Postoji li lična povezanost? Možete li nam reći nešto o tome?

Namera mi je bila da poštujem narod Malija, da iskažem veliko poštovanje jer zastupam taj deo Afrike. Pričati priču o tome kao Afrikanka ima posebno mesto u mom srcu jer je vreme da mi, kao Afrikanci, dobijemo priliku da ispričamo vlastite priče. Svi pričamo o tome, svi govorimo jedni drugima kako bi trebalo da pišemo knjige, da moramo ispričati naše priče i pevamo našu muziku, da treba da nosimo našu odeću. Zaista je potrebno da drugi vide ko smo, da uvide naše dobre i loše, ružne i lepe strane. I zato sam jako srećna što sam ovde.

Ovo je priča ispričana u dve različite vremenske linije. Publika mora biti jako koncentrisana. Kako ste, kao glumica, uspeli da te dve priče odvojite u svom umu?                  

DEEP STATE Season 2 Episode 205: Surrender

Počela sam da glumim jer sam uvek bila fascinirana ljudskim bićima. Jako me intrigira činjenica da smo svi slični, a istovremeno mislimo da smo različiti. Govorimo sami sebi da smo svi različiti, ali zapravo smo svi isti. Gluma mi omogućuje da istražujem ljudsku prirodu. Kao ljudi, svi smo imali iskustva, fizička ili emocionalna, koja su nas oblikovala u osobe kakve smo danas. Uvek misliš da postoji ona osoba pre ili posle nekog događaja, ali uvek ostaneš ista osoba. To mi je vrlo zanimljivo. Imala sam takvo iskustvo i to je ono što sam pokušala da podarim liku kojeg glumim. Ko je ona bila pre nego što je prošla traumu i ko je postala nakon nje. Ona samo mora da nastavi da živi.

Jeste li nalik Aiši?

Mislim da ne, nisam joj ni nalik. Ona je stvarno hrabra, a nisam siguran da ja jesam. Aiša me zadivljuje. Stvarno ne razumem kako joj to uspeva. Njoj je svojstveno da brine o svima. Zna da ne treba da preživi samo ona, već i njena porodica, tako da se brine za sve ljude. Konačno ima priliku nešto da učini i ona to i čini. Koliko nas ima takvu priliku?

Kako izgleda rad s ovom grupom glumaca?

Rad s ovom grupom glumaca stvarno je zabavan. Ja sam tako srećna osoba, jer svuda gde idem srećem prave ljude za sebe. Nikada nisam upoznala grupu glumaca koja je toliko spremna da me prihvati i da me besplatno nauči svemu što su oni naučili u glumačkoj školi. Kažem sama sebi „preuzmi sve te besplatne lekcije“. Joj, toliko volim sve te glumce! Postali su moja porodica.

Žene u seriji „Moć iz senke“ su šarolike. Sve su snažni likovi koji pridonose uspehu ili neuspehu misija koje gledamo. Možete li nam ispričati nešto o važnosti žena u ovoj seriji, a posebno o vašoj ulozi?

Metju je obezbedio tako sjajnu platformu za žene i omogućio vam da vam pokažu ko su. Prikazane su ne samo kao majke, već daju uvid u čitav ženski život. Tako u seriji imamo majke koje vode i špijunske organizacije. Važno je videti takve žene na televiziji. Imamo snažne žene koje su u vezi, ali i dalje mogu istući nekoliko loših tipova. Imamo ženske likove koji mogu da upravljaju zemljom, ali mogu i da imaju decu. Vrlo je važno da, baš kao i svi drugi koji su dobili priliku da ispričaju vlastite priče, i žene mogu da ispričaju svoje priče, da pokažu ko su.

Vi ste pevačica, pesnik i glumica. Koji vam je najdraži od tih talenata?

Svaka od tih disciplina za mene predstavlja nešto drugačije, ali gluma mi daje ravnotežu. Kad sam na sceni, znam da ne postoji drugo mesto na svetu na kom bi trebalo da budem i to je neprocenjiv osećaj.

Ako biste mogli da glumite drugi lik iz serije, koji bi to lik bio?

Definitivno bih bila Lejla, jer je u prvoj sezoni sve sredila! Stvarno volim njen lik, ona je vrlo snažna i odlična osoba. Volela bih da budem Lejla.

Foto FOX

Continue Reading
Advertisement