Connect with us

FILM

Tarantinov “Bilo jednom u Holivudu” poslao “Kralja lavova” U PENZIJU! Od 15. avgusta i u Srbiji!

Published

on

Tarantinov novi film ispunio je očekivanja tokom prvog vikenda prikazivanja i ujedno podsetio Holivud da kvalitet i originalnost mogu biti dobitna formula.

Ljubavno pismo Kventina Tarantina filmskoj industriji 1969. godine – ostvarenje  “Bilo jednom…u Holivudu”, oborilo je rekord po pitanju zarade prvog vikenda prikazivanja na blagajnama bioskopa u Americi.

Po ostvarenoj zaradi od 41 miliona dolara, “Bilo jednom…u Holivudu” prevazišao je Tarantinov epski film “Prokletnici” (Inglorious Bastards) iz 2009. godine.

“Bilo jednom…u Holivudu”  vraća gledaoce u šezdesete godine prošlog veka i prati glumca Rika Daltona (Leonardo Dikaprio), bivšu zvezdu TV serije i njegovog kaskadera Klifa Buta (Bred Pit) na putu pronalaska svog mesta pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se

na vrhuncu hipi ere, 1969. godine u Los Anđelesu. To je ujedno i vreme poslednjih trzaja zlatnog Holivuda. Rik i Klif pokušavaju da se izbore za svoj uspeh u svetskoj prestonici filmske industrije koju više ne prepoznaju.

Uz Leonarda Dikaprija, Breda Pita i Margo Robi u filmu se pojavljuju i ostala velika holivudska imena kao što su dobitnik nagrade Oskar Al Paćino, Brus Dern, Tim Rot, Timoti Olifant, Kurt Rasel, Dakota Fening, Dejmijan Luis i mnogi drugi. Tarantino do sada ni sa jednim svojim filmom nije izneverio publiku, i zbog toga očekivanja publike i u Srbiji su velika. Film na repertoar domaćih bioskopa stiže od 15. avgusta.

Continue Reading
Advertisement