Connect with us

TV

EKSKLUZIVNO: Džesika Grin, junakinja serije PREDSTRAŽA – Bilo je divno raditi u Srbiji!

Published

on

Za sve koji vole taj neobičan, a veoma aktuelan žanr koji bi se mogao svrstati u neku epsku fantastiku, vest o tome da kanal SyFy za leto 2018. godine planira seriju koja  bi mogla da nadomesti sramotno ukinute Hronike Šanare, bila je više nego razlog za slavlje. Scenario zanimljiv, glumačka podela predvođena simpatičnom Džesikom Grin u roli Crnokrvne Talon na kojoj je, pretpostavljate, sudbina sveta, više nego dopadljiva, ali budžet, nažalost – veoma tanak. Ukratko, to bi bio utisak prve sezone serije Predstraža.

Međutim, od 15. avgusta na kanalu SyFy od 20.00 očekuje nas drugi ciklus, sniman u Srbiji, sa mnoštvom naših TV i filmskih zvezda među kojima su Jelena Gavrilović, Miloš Timotijević, Nikola Rakočević… I moramo vam priznati – ovo je serija koju ćemo pratiti. Koji dinar manje pametno ušteđen premeštanjem seta iz američke Jute u srpske Šimanovce i na druge lokacije naše rodne grude, seriji je dao potreban kvalitet, a kako se navikla na srpski pejzaž pitali smo glavnu glumicu seriju Predstraža, Džesiku Grin.

https://www.youtube.com/watch?v=Eb3_w2X6JuQ

–  Juta, takođe, ima neverovatne pejzaže koje je nemoguće ponoviti, ali, dolazak u Srbiju bio je neverovatan za seriju. Osećam se kao da je sve pet puta veće i bolje. Ljudi, ekipa, sve je bilo divno. Srbija ima toliko neverovatnih stvari koje može da nam pruži. Koliko puta se glumcu tokom karijere ukaže prilika da radite u srcu Evrope, na tako neverovatnom mestu gde su sve ove zemlje starog kontinenta tako blizu.

Koliko toga ste uspeli da vidite u Srbiji i u Beogradu?

Beograd sam stvarno detaljno istraživala. Uživala sam u tome da samo stavim slušalice i krenem u šetnju. Bila sam u stanju da hodam satima. Dodatno, naši domaćini vodili su nas na mnoga neverovatna mesta.

Sve je više žena glavnih junakinja u novim TV serijama. Slično je i sa vašom Talon. Koju poruku ona prenosi gledaocima?

Mislim da je apsolutno divno što trenutno ima sve više i više jakih ženskih uloga i zahvalna sam što mogu da igram Talon koja je veoma jaka i nezavisna, i pretpostavljam da pokazuje snagu koju žena može imati, i pokazuje da žene mogu nositi seriju… Mislim da je to veoma važno. Imamo i mnogo mladih devojaka koje gledaju seriju i mislim da je veoma važno da vide snažan ženski uzor, nekoga na koga se mogu ugledati, tako da mi je zaista drago što sve ove stvari dolaze kroz film i televiziju.

Continue Reading
Advertisement