Connect with us

Featured

Jelena Gavrilović o seriji PREDSTRAŽA – Drago mi je da sam bila deo svetske produkcije!

Published

on

Iako je često govorila da je gluma njen hobi Jelena Gavrilović je negde uvek znala da je ona jedino čini srećnom. Donela joj je, kaže, radost, jer radi ono što voli i zbog toga se oseća ispunjeno i privilegovano. Gluma je njen život i za nju, ističe, ne postoji alternativa. Pažnju javnosti privukla je u reklami za jednu banku sa prepoznatljivim „može“, a potom je mnoge zaintrigirala kao žestoka i opasna Tatjana u popularnoj domaćoj seriji „Istine i laži“. Šarmantnu glumicu uskoro ćemo gledati i u drugoj sezoni strane serije „Predstraža“, koja počinje 15. avgusta, od 21.00, na kanalu Saj-faj.

– Došla sam na kasting za seriju ne znajući o čemu se radi, pošto nisam pogledala prvu sezonu. Zvali su me za drugu ulogu, da bi mi kasnije ponudili lik Sane, koji igram. Tako da kada ideš na audiciju nikad ne znaš šta ćeš na kraju da dobiješ. A u tome je i draž glumačkog zanata – sve je nepredvidivo do poslednjeg trenutka.

Domaći glumci se retko kad u inostranim projektima pojavljuju u većim ulogama. Kako ste reagovali kada ste saznali da je jedna od njih pripala baš vama?

– Bila sam iznenađena, nisam to očekivala, ali i veoma srećna. Sjajno je kada dobijete takvu šansu, odnosno ulogu koju morate pre svega da istražujete. Teško je kada igrate na jeziku koji vam nije maternji, koliko god da se trudite uvek imate barijeru. Bez obzira na to što se danas podrazumeva da znate engleski, nije lako kada razmišljate na jednom jeziku, a govorite na drugom. Tako da sam prva dva dana snimanja počela i da sanjam na engleskom, budila sam se u znoju i pričala engleski, razmišljala o liku. Ipak, to je za mene fantastično iskustvo.

Možete li nam malo razotkriti vaš lik?

– Nažalost, ne mogu mnogo da vam kažem. Zove se Sana, najpre je najavljena kao Čunđin, ali u dogovoru sa produkcijom odlučila sam da to promenim. Inspirisala me latinska izreka „Mens sana in corpore sano“ – u zdravom telu zdrav duh. Ona je isceliteljka, leči ljude na posebnom mestu i povezana je sa likom Gereta. To je sve što smem da otkrijem.

Kako ste se snašli u svetu fantazije, budući da je ovo nešto potpuno drugačije od svega što ste do sada radili?

– Da, nikad nešto slično nisam igrala. Kod nas se zapravo takve stvari i ne snimaju. Za ovu seriju je bitno da se istakne da je izvršna produkcija srpska, 80 odsto naših je radilo na njoj – od direktora fotografije, asistenta režije do kostimografkinje Ivane Vasić. Zato je važno da se pogleda, jer mi zaista umemo kada imamo mogućnosti. Imamo fantastične filmske umetnike i radnike.

Koliko je drugačiji rad u inostranoj produkciji?

– Stranci dolaze kod nas zato što im je jeftinije da snimaju. Imamo i veoma kvalitetne filmske radnike i sve im je pristupačnije. To nije ništa novo. Godinama redovno odlaze i u Mađarsku, Bugarsku, Rumuniju, snimaju baš mnogo po jugoistočnoj Evropi. S obzirom na to da poslednjih nekoliko godina živim na setu, mogu samo da konstatujem da stranci jednostavno shvataju šta je šou-biznis i znaju da ne mogu da naprave dobar proizvod ako nemaju ideju i sredstva za to.

Da li ste se družili u Beogradu sa kolegama iz serije?

– Iako sam imala scene samo sa dva lika, na setu smo se svi družili i bilo nam je zabavno. Sve kolege su zaista divne. Toliko su se saživeli sa Beogradom, da mi i danas pišu koliko im nedostaje i kako im je ovde bilo lepo. Drago mi je da smo ih tako ugostili.

U veoma popularnoj domaćoj telenoveli koja se nedavno završila odlično ste se snašli u vrtlogu istina i laži. A kako vam to ide u životu?

– Iskreno, u životu se uopšte ne snalazim u vrtlogu istina i laži. Shvatila sam da je najlakše reći istinu, da je najisplativije. Nisam osoba koja može da živi tako da obmanjuje i sebe i druge. Sigurna sam da to nikome nije donelo sreću.

Tatjana koju ste igrali izazvala je različite reakcije publike, a kako biste je vi okarakterisali?

– Nikada je nisam videla kao negativca. Mislim da svako zlo dolazi iz nesigurnosti i kompleksa i upravo sam je na taj način branila. Ona samo nije imala sreće. Nadam da ćemo imati šansu da vidimo šta će se i dalje dešavati sa njom. To sada niko ne zna. I ljudi su je zavoleli. Uopšte mi nije jasno kako su se saživeli sa njom. Ali život je i tako pun nepredvidivih okolnosti. Nikada ne znate šta na kraju može da ispadne u životu, pa i u seriji.

Da li vam je ova uloga pomogla da se izvučete iz lika koji reklamira banku? Šta je ljudima na ulici kada vas vide prva asocijacija – Tatjana ili „može“?

– Kada sam snimila prvi put reklamu za banku, a prošle su godine, znali su na ulici da mi dobace: „Jelena, može li?“ Posle su došli drugi projekti, od šou-programa „Tvoje lice zvuči poznato“, do serija „Sinđelići“, „Selo gori, baba se češlja“, „Ubice mog oca“ … i stvari su se malo promenile. Sada me već sve više njih zove Jelena. Ipak, drago mi je kada me publika poistovećuje sa likovima koje igram, pa zato i jesam glumica.

Continue Reading
Advertisement