Connect with us

NE PROPUSTITE

59. Dragačevski sabor u Guči od 8.- 11. avgusta UŽIVO NA RTS!

Published

on

Radio- televizija Srbije direktno će prenositi najbolje koncerte ovogodišnjeg programa dragačevskog sabora trubača.

Sabor trubača, takođe poznat i kao „Guča festival“, tradicionalna je festivalska manifestacija i jedinstvena smotra trubaštva koja se svake godine održava u varošici Guča, u Dragačevu, u regionu Zapadne Srbije. Skoro milion posetilaca iz Srbije i inostranstva dolazi svakog avgusta u ovo mesto od dve hiljade stanovnika .

Četiri večeri zaredom, od četvrtka, 8. avgusta pa sve do nedelje 11.  uživo na programima RTS2, RTS 3 i internet platformi RTS Planeta možete pratiti najbolje koncerte ovogodišnjeg programa Dragačevskog sabora trubača.

Višestruki dobitnih svih najvećih priznanja ove manifestacije, za solo i orkestarsku virtuoznost – legendarni Boban Marković, premijerno će sa svojim čuvenim i takođe svetski priznatim bendom „Boban Marković Orkestar“  predstaviti 9. avgusta u Guči  novi muzički materijal „Mrak“, koji je nedavno objavio PGP RTS.

Na saboru će i ove godine (10. avgust) nastupiti  takođe izuzetan i višestruko nagrađivani trubač Dejan Petrović, sa svojim orkestrom  „Dejan Petrović Big Bend“.

RTS će direktno prenositi i tradicionalno takmičenje za titulu najboljih izvođača i orkestara na ovom izdanju festivala, zatim Proglašenje pobednika, kao i Koncert pobednika 59. Dragačevskog sabora trubača u Guči (11. avgust) i koncert orkestra Dejana Lazarevića

Zahvaljujući trubačkom festivalu, Guča je postala poznata u celom svetu kao mesto održavanja najveće manifestacije posvećene trubačkoj muzici.

Continue Reading
Advertisement