Connect with us

NE PROPUSTITE

Uzbudljivi dokumentarci na Viasat History i u avgustu! Otkrivamo Tajne mrtvih i Najveće prekretnice Drugog svetskog rata!

Published

on

Vreline su u punom eku, a kako ih najbolje rashladiti, osim uz more i koktele – pa naravno, uz sjajne dokumentarce koji nas i ove nedelje čekaju na Viasat History kanalu. Otkrivamo Tajne mrtvih od 14. avgusta u 22.15, a odmah zatim od 15. svakog radnog dana premijerno od 21.00 i najveće prekretnice Drugog svetskog rata u emisiji Uspon i pad: Prekretnice Drugog svetskog rata!

Ovaj serijal donosi nam 50 najvažnijih događaja Drugog svetskog rata. Kroz vojne kampanje, velike bitke, povlačenja, poraze i pobede, istražujemo šta je odlučivalo o stanju na bojištima i iznad njih u Evropi, Aziji i Severnoj Africi, ali i u velikim pomorskim bitkama.Dokumentarac razmatra i političke i ekonomske dimenzije rata – ko je došao na vlast, ko ju je izgubio, kako je rat plaćen te kako se zadovoljavao njegov apetit za resursima. Te ćemo trenutke istraživati hronološkim redom u šest epizoda, a kamere su te prekretnice snimale na svakom koraku. Od nestabilnosti uzrokovane posledicama Prvog svetskog rata i Versajskog ugovora do nade u mirnu budućnost posle Drugog svetskog rata i stvaranja Ujedinjenih nacija.

Tajne mrtvih (Secrets of the Dead)

U prvoj epizodi, Kosti u ulici Krejven, gledamo u skeletne ostatke barem desetero ljudi, među kojima je i nekoliko dece, koji su se pojavili u londonskoj rezidenciji Bendžamina Frenklina. Ljudi su se pitali ima li jedan od osnivača SAD-a i mnogo mračniju stranu jer su kosti bile pažljivo izrezane i izbušene. U drugoj epizodi, Mračna zima u Džejmstaunu, ekipa arheologa kopa na nalazištu rane američke kolonije te otkriva nešto iznenađujuće: ostatke mlade žene, koji datiraju iz 1609., zakopane u podrumu. Bila je među prvim doseljenicima poslanim iz Engleske u Džejmstaun…

Continue Reading
Advertisement