Džejmstaun – Subotom i nedeljom u 22.00h na RTS 2!

Britanska drama iz 2017. godine, koju je napisao Bil Galager stiže na Drugi program RTS-a. Radnja je smeštena 17. vek i prati prve engleske doseljenike koji osnivaju svoju zajednicu u Novom svetu.

Godina je 1619. U Virdžiniji, potpuno udaljena i osamljena, kao na kraju sveta, nalazi se britanska kolonija – Džejmstaun. Već 12 godina naseljavaju je samo muškarci, ali uskoro u njega pristižu i prve žene među kojima su i  Alis, Veriti i Džoslin. One treba da se udaju za muškarce iz kolonije, ali ni najmanje ne slute koliko će njihov dolazak uticati na odnose, ljubav, želje, igre moći i život u samom naselju.

Novi guverner, ser Džordž Jardli i njegova supruga takođe dolaze u Džejmstaun i otkrivaju da vođenje naselja ipak ne može da prođe bez problema, posebno zbog sekretara koji konstantno pokušava da naruši i preotme njegovu poziciju.

Ljubavni trouglovi, gorka suparništva i žestoka konkurencija izazivaju sukob među stanovnicima, međutim bez obzira na sve to oni su čvrsto povezani odlučnom voljom da prežive i napreduju u svojim novim životima…

Uloge: Maks Bisli, Džejson Fleming, Din Lenoks Keli, Luk Roskel…

Režija: Bil Galager