Connect with us

TV

Ekipa serije “Šifra Despot”: Postali smo jedna velika porodica!

Published

on

Poslednju epizodu prvog ciklusa popularne serije „Šifra Despot“, autora i reditelja Radoša Bajića, pogledali smo u nedelju 18. avgusta od 20 sati na „ružičastoj“ televiziji.  Glumac Đorđe Marković, koji tumači lik glavnog junaka Despota Despotovića, za „Novosti“ otkriva da je snimanje doživeo kao svojevrsnu pustolovinu i avanturu.

– Tih godinu i po dana rada sa kolegama, za mene je bilo kao da sam otišao na zajedničko, veliko putovanje, gde sam stekao prijatelje i upoznao drage ljude. Bili smo kao porodica, a to nas je i održalo u radu i u nekim teškim momentima, upravo to međusobno razumevanje, dobra atmosfera i energija koja je uvek bila prisutna.

Radnja prati biografiju jednog čoveka, u stvari, dobar deo njegovog života, njegove padove, uspone, nade, naivnosti, često nepromišljenosti, da bi on, na kraju, ipak izašao kao pobednik – kaže Marković, ističući da je vrlo zadovoljan saradnjom sa rediteljima Dejanom Zečevićem, Jelenom Bajić i Radošem Bajićem.

– Autor cele priče Radoš Bajić bio nam je podrška i potpora, jer je on čovek koji ima dobru osobinu da okuplja ljude i važno mu je da, u radu s njim, ti ljudi dobro funkcionišu, zbog čega su njegovi projekti i dugovečni i značajni. On je uvek bio tu da podrži svakoga od nas, od vozača, preko sektora kamere, do keteringa, uvek tu da sve poveže kako bi sve dobro funkcionisalo.

I glumica Branka Šelić, koja igra Despotovu majku Rumenku Despotović, deli Markovićevo mišljenje o Bajiću.

– Radoš je čovek filma, veliki profesionalac, koji veoma voli svoj posao i voli ljude sa kojima radi i brine o njima. Trudi se da svi na setu učestvuju ne samo kao profesionalci, nego i da na snimanju vlada porodična atmosfera. Zato se na kraju ovog projekta zaista osećamo kao jedna velika porodica, što je izuzetno vredno, naročito danas kada ljudski faktor nije toliko na ceni – naglašava Šelićeva, i dodaje: – Osim šanse da radim na jednom ovako velikom i obimnom poslu, dobila sam priliku da upoznam zaista mnogo divnih ljudi. To je neprocenjivo.

SREĆA U BELOM SVETU

Radoš Bajić otkriva da se serija završava vrlo metaforično i opominjuće.

– Despot odlazi na Maltu sa svojom novom devojkom (Marija Petronijević). Probao je stotinu stvari u pokušaju da ovde pusti korenje, da se sretne sa svojom budućnošću, i nije uspeo. Potražiće sreću u belom svetu, poput hiljade mladih koji svakodnevno napuštaju Srbiju. Kao umetnik se ne mirim sa tom činjenicom i veoma sam nesrećan zbog te surove istine, zato sam hteo da ukažem na okolnost koja će, ako nešto ne preduzmemo u bliskoj budućnosti, da nam se obije u glavu – upozorava Bajić.

Continue Reading
Advertisement