Naši momci – od 5. septembra na HBO 3

Serija Naši momci (Our Boys) je uzbudljiva drama koja prati istragu ubistva trojice jevrejskih i jednog palestinskog tinejdžera u Izraelu, čije smrti su pokrenule rat. Premijera ove desetodelne serije koju kao autori potpisuju Hagaj Levi (“Afera”), Džozef Cedar i Tafik Abu-Vael na HBO 3 kanalu biće 5. septembra u 22.00.

Serija govori o događajima koji su se odigrali u leto 2014. godine, kada su militantni pripadnici Hamasa kidnapovali i ubili trojicu jevrejskih tinejdžera. Izrael je u šoku, potrešen i gnevan. Dva dana kasnije, spaljeno telo palestinskog tinejdžera iz istočnog Jerusalima pronađeno je u šumi na

zapadnoj periferiji grada. U narednim danima, Simon – agent izraelske bezbednosne službe Šin Bet, istražuje ubistvo, dok roditelji ubijenog tinejdžera otpočinju dugačko i bolno putovanje u pokušaju da dođu do pravde i pronađu utehu.

Serija je zasnovana na istinitim događajima koji su doveli do izbijanja rata u Gazi i prati istragu ubistva Muhameda Abua Kdeira. Ovo je priča o svim ljudima čiji životi su zauvek promenjeni ovim događajima.