Connect with us

FILM

RATOVI ZVEZDA 9 u problemu – DIZNI pozvao Lukasa upomoć!

Published

on

Novi mračni oblaci nadvlače se nad Star Wars Univerzum. Premijera devete epizode čuvene naučnofantastične sage Ratovi Zvezda očekuje nas ovog decembra. Ipak, čini se da uspon Skajvokera ne ide kako su se čelnici Diznija nadali. Naime, pod velikim pritiskom fanova, koji nisu bili tako zadovoljni poslednjim filmovima iz popularne franšize, a pogotovo onim što nam je ponudio Poslednji Džedaj, producenti predstojećeg devetog nastavka odlučili su da se tik pred premijeru pozabave snimanjem dodatnih scena koje bi trebalo da popune određene praznine.

Ono što najviše zabrinjava jeste činjenica da je J.J. Abrams upomoć pozvao tvorca Ratova zvezda Džordža Lukasa i njegov Lukas film.

Ovaj potez istovremeno sluti na to da novi nastavak Ratovi zvezda ima ozbiljne probleme, koje određeni kritičari najviše vezuju za deo priče u vezi sa princezom Lejom gde su se scenaristi, smatraju oni – izgubili kurs. Lukas je pozvan upravo da bi zaokružio priču sa likom preminule glumice Keri Fišer. Međutim, za mnoge je ovo bio jasan signal da se Dizni zaigrao u svojim ambicijama. Poziv u pomoć Lukasu mnogi su protumačili kao jasan znak da Dizni nije u stanju da se izbori sa velikim brojem novih projekata koje su doveli pod svoje okrilje i da su mnogi od njih poput Ratova zvezda evidentno ugroženi. Da li je Dizni dosnimavanjem epske svemirske sage u poslednjem trenutku i SOS pozivom Lukasu pokazao nesigurnost i slabost ili profesionalnost iza koje stoji želja da ljubitelji kultnog filma ovog puta budu u potpunosti zadovoljni? Otkrićemo u decembru!

Continue Reading
Advertisement