HIT! Snimaju se film i serija NEČISTA KRV!

Strani mediji preneli su vest o snimanju nove serije i filma u Srbiji, a verovali ili ne, reč je o novoj TV adaptaciji romana “Nečista krv” Bore Stankovića.

“Ambiciozni novi projekat stiže iz Srbije – dugometražni film i desetodelna serija čija je radnja smeštena u Otomansko carstvo u 19. veku. Osnova je scenario za koji se mislilo da je davno izgubljen, a napisao ga je bivši urednik ‘ABC studija’ u Njujorku, Voja Nenadić, pre skoro pola veka,” piše “Varajeti”.

“Film će biti zasnovan na radnji prve tri epizode i poslužiće kao marketinška i finansijska alatka za podršku daljem projektu. Želimo da za film iskoristimo proverene kanale distribucije, kao što su festivali i bioskopi, i kroz njih dalje promovišemo seriju. Na ovaj način komuniciraćemo i sa ljubiteljima velikog platna, i TV publikom. Velike serije širom sveta koriste festivale kako bi lansirale svoje pilot epizode, i mi ćemo primeniti tu strategiju,” rekla je za “Varajeti” Snežana van Huvelingen.

“Poslednjih godina šuškalo se o navodnom scenariju koji je Voja Nanović napisao, a niko nije znao da li je zaista postojao ili je u pitanju urbana legenda. Ovo sve ne bi bilo moguće bez Milutina Petrovića, koji je odlučio da zapne i pretraži svaku arhivu i skladište u gradu, da bi konačno ‘iskopao’ scenario,” rekla je ona.

Nanović je scenario napisao početkom sedamdesetih, dok je živeo i radio u Njujorku. Po povratku u tadašnju Jugoslaviju, poneo ga je sa sobom, a iako je osamdesetih bilo reči o snimanju serije, to se ipak nije dogodilo. Filmska publika pamti da je 1996. Stojan Stojčić snimio filmsku verziju ove priče.

Snimanje počinje sledeće godine, uz internacionalnu ekipu glumaca iz Srbije, Albanije, Grčke, Turske, Bosne, Makedonije i drugih zemalja.

Van Huvelingenova je rekla da je plan da “Nečista krv” bude emitovana krajem 2020. godine.