Connect with us

TV

EKSKLUZIVNO: Noa Emerik o seriji ZONA USIJANJA – STRAH je INSPIRACIJA!

Published

on

Nešto više od dve nedelje prošlo je kako je na kanal Nacionalna geografija stigla nova dokumentarno igrana serija Zona usijanja i na male ekrane donela nam strah miliona koji se krajem prošlog veka širio svetom od bolesti sa kojom se ljudski rod do tada nije susreo. Ebola – pet slova kao sinonim smrti. A kako se u ovoj seriji snašao glumac Noa Emerik kao Džeri Džeks i koji je bio njegov najveći strah tokom snimanja serije upitali smo ga u razgovoru za portal Film i TV.

– Seriji me je privuklo to što je scenario dobro napisan. Veoma je uzbudljiv, sa mnogo drame i nauke, a ja zaista uživam u nauci i zanimaju me bolesti.

Šta je najstrašnije kod ove bolesti?

– Zaraznost bolesti i nedostatak leka. Najstrašniji aspekat ebole su mi stopa smrtnosti i nepoznate mutacije i evolucije bolesti. Izgleda kao da je ebola potencijalni istrebljivač čovečanstva.

Vaš lik preuzima odgovornost i radi svesrdno kako bi i ostali ljudi ostali bezbedni. Da li možete da nam objasniš koji su lični razlozi posvećenosti Džerija Džeksa?

Verujem da je Džeri zaista užasnut činjenicom da može da izgubi suprugu. Imaju dvoje dece i oboje rade u blizini opasne i smrtonosne bolesti. Mislim da on smatra da, ako će iko od njih dvoje biti ugrožen, onda to treba da bude on. Postoji trenutak u scenariju kada baš o tome raspravlja sa svojom suprugom. Govori joj: ”Vidi, oboje znamo da sam ja taj koji je “potrošan” za našu decu. Oni ne smeju da izgube svoju majku.” To je ono što mislim da ga motiviše da se izlaže riziku.

Ti i Džulijana glumite bračni par koji je zajedno godinama. Kako pristupate takvoj situaciji? Kako se brzo prilagođavate da biste dokazali publici da su vaši likovi dugogodišnji partneri?

NE: Upoznao sam DžuIijanu na prvom danu snimanja, sreli smo se pola sata pre nego što su kamere proradile. Prva scena koju smo snimali bila je veoma emotivna, zahtevala je da se prikaže prošlost i težina ovog odnosa. Oslanjate se na partnera da vam podari takav osećaj, i obrnuto. Oboje smo se pripremili. Zadatak glumca je da oživi takav odnos, da mu da teksturu i neki osećaj težine i prošlosti. Oboje se dugo bavimo ovim poslom i došli smo pripremljeni.

Tema straha duboko je utkana u tematiku ovog serijala. Mislite li da strah može da bude koristan?

NE: Da, mislim da strah može da bude veoma koristan, ali to zavisi od toga kako ga upotrebite. Strah može da bude parališući i da vas zaustavi, ali može i da vas pokrene i motiviše na neki način. Strah ima evolutivni značaj jer on zahteva reakciju. Ako uspete da se oduprete parališućem efektu straha, onda možete da se pobrinete za stvar koja vam izaziva strah. Zato je strah, na neki čudan način, emocija koja inspiriše. Ona pokreće akciju koja će, nadam se, dovesti do uklanjanja izvora straha. Time ćete rešiti problem sa kojim se suočavate.

Continue Reading
Advertisement