Connect with us

TV

Stiže nova domaća serija TAJKUNI! U glavnoj ulozi DRAGAN BJELOGRLIĆ!

Published

on

Atentat na moćnika, privatizacija, političke igre – sve to naći će se u novoj seriji „Tajkun“ čija prva klapa uskoro pada, saznaju „Novosti“. Snimanje za koje je zadužen Firefly productions počinje polovinom meseca, a serija će se emitovati na proleće sledeće godine. Gde – još se ne zna, jer je više emitera u igri.

Režiju potpisuje Miroslav Terzić, a u naslovnoj ulozi naći će se Dragan Bjelogrlić. Scenarista Đorđe Milosavljević u razgovoru za „Novosti“, otkriva da su mu negativne emocije koje budi sama reč tajkun bile glavna inspiracija. Milosavljević podseća da u savremenoj TV produkciji neke od najboljih i najuzbudljivijih priča govore o „negativcima“, poput Tonija Soprana, mafijaškog glavešine, ili Dekstera, policajca serijskog ubice.

– U tom smislu bio je uzbudljiv izazov pričati priču o liku koji je u našem društvu ozloglašen koliko i Toni ili Dekster. Naravno, podrazumeva se da za svog glavnog junaka morate da se borite, da ga razumete, pa da ga i branite, čak i onda kad njegovi postupci izgledaju neodbranjivi. Scenarista je uvek pomalo i advokat svog glavnog junaka.

Milosavljević kaže da mu je glavni junak bio privlačan i zbog misli Nikolasa Nasima Taleba, koja mu je praktično bila moto tokom pisanja serija.

– „Više verujem osobi koja je mnogo grešila, nego onoj koja nikad nije grešila.“ Tajkun kojim se bavim je mnogo grešio, ali to njegovo iskustvo čini uzbudljivim i važnim.

Scenarista koji je poznat po strasti prema trilerima otkriva da ni u ovoj seriji neće manjkati misterija.

– Priča počinje atentatom na tajkuna, i on je kao junak sve vreme progonjen, što seriju čini čistim trilerom. Čuo sam puno onih koji tvrde da je pravljenje ovog žanra prolazni trend i da će se svi na kraju vratiti komedijama. Komedija je svakako najpopularniji žanr, ali vreme njene apsolutne dominacije je prošlo, a ko to ne vidi, ne razume duh naše stvarnosti, i na globalnom i na srpskom nivou – ocenjuje Milosavljević.

U seriji će se prepoznati mnogi, ali ne i tajkuni. Jer glavni junak je plod Milosavljevićeve mašte.

– Opisane su mnoge prepoznatljive situacije iz naše stvarnosti – privatizacija, političke igre vezane sa njom, menjanje režima u kojima tajkun mora da opstane. Ipak, ličnost oko koje se priča gradi, Vladan Simonović, svakako je posebna i originalna.

Scenarista otkriva da je „Tajkun“ i porodična drama o čoveku koji nije uspevao da nađe način da se približi osobama koje je smatrao najbliskijim, svom ocu, sinu, celoj porodici.

– Svest o nepopravljivim greškama koje je načinio, kao i o žrtvama svog poslovnog uspeha, u finalu priče će doći, ali po vrlo skupoj ceni – zaključuje Milosavljević.

DRAGOCENA NAGRADA

MILOSAVLjEVIĆ je jedan od naših najnagrađivanijih scenarista. Poslednje u nizu priznanja stiglo je sa nedavno završenog FEDIS-a gde je dobio „Zlatnu antenu“ za najbolji scenario („Koreni“).

– Ovo je dragocena nagrada, pogotovu što dolazi u godini koja je bila bogata kvalitetnom produkcijom. To, naravno, nije nagrada samo meni, već i velikom romanu Dobrice Ćosića, ali i celoj ekipi koja se potrudila da ovu priču realizuje na najbolji mogući način.

Continue Reading
Advertisement