Naslovna TV Stiže nova domaća serija TAJKUNI! U glavnoj ulozi DRAGAN BJELOGRLIĆ!

Stiže nova domaća serija TAJKUNI! U glavnoj ulozi DRAGAN BJELOGRLIĆ!

Atentat na moćnika, privatizacija, političke igre – sve to naći će se u novoj seriji “Tajkun” čija prva klapa uskoro pada, saznaju “Novosti”. Snimanje za koje je zadužen Firefly productions počinje polovinom meseca, a serija će se emitovati na proleće sledeće godine. Gde – još se ne zna, jer je više emitera u igri.

Režiju potpisuje Miroslav Terzić, a u naslovnoj ulozi naći će se Dragan Bjelogrlić. Scenarista Đorđe Milosavljević u razgovoru za “Novosti”, otkriva da su mu negativne emocije koje budi sama reč tajkun bile glavna inspiracija. Milosavljević podseća da u savremenoj TV produkciji neke od najboljih i najuzbudljivijih priča govore o “negativcima”, poput Tonija Soprana, mafijaškog glavešine, ili Dekstera, policajca serijskog ubice.

– U tom smislu bio je uzbudljiv izazov pričati priču o liku koji je u našem društvu ozloglašen koliko i Toni ili Dekster. Naravno, podrazumeva se da za svog glavnog junaka morate da se borite, da ga razumete, pa da ga i branite, čak i onda kad njegovi postupci izgledaju neodbranjivi. Scenarista je uvek pomalo i advokat svog glavnog junaka.

Milosavljević kaže da mu je glavni junak bio privlačan i zbog misli Nikolasa Nasima Taleba, koja mu je praktično bila moto tokom pisanja serija.

– “Više verujem osobi koja je mnogo grešila, nego onoj koja nikad nije grešila.” Tajkun kojim se bavim je mnogo grešio, ali to njegovo iskustvo čini uzbudljivim i važnim.

Scenarista koji je poznat po strasti prema trilerima otkriva da ni u ovoj seriji neće manjkati misterija.

– Priča počinje atentatom na tajkuna, i on je kao junak sve vreme progonjen, što seriju čini čistim trilerom. Čuo sam puno onih koji tvrde da je pravljenje ovog žanra prolazni trend i da će se svi na kraju vratiti komedijama. Komedija je svakako najpopularniji žanr, ali vreme njene apsolutne dominacije je prošlo, a ko to ne vidi, ne razume duh naše stvarnosti, i na globalnom i na srpskom nivou – ocenjuje Milosavljević.

U seriji će se prepoznati mnogi, ali ne i tajkuni. Jer glavni junak je plod Milosavljevićeve mašte.

– Opisane su mnoge prepoznatljive situacije iz naše stvarnosti – privatizacija, političke igre vezane sa njom, menjanje režima u kojima tajkun mora da opstane. Ipak, ličnost oko koje se priča gradi, Vladan Simonović, svakako je posebna i originalna.

Scenarista otkriva da je “Tajkun” i porodična drama o čoveku koji nije uspevao da nađe način da se približi osobama koje je smatrao najbliskijim, svom ocu, sinu, celoj porodici.

– Svest o nepopravljivim greškama koje je načinio, kao i o žrtvama svog poslovnog uspeha, u finalu priče će doći, ali po vrlo skupoj ceni – zaključuje Milosavljević.

DRAGOCENA NAGRADA

MILOSAVLjEVIĆ je jedan od naših najnagrađivanijih scenarista. Poslednje u nizu priznanja stiglo je sa nedavno završenog FEDIS-a gde je dobio “Zlatnu antenu” za najbolji scenario (“Koreni”).

– Ovo je dragocena nagrada, pogotovu što dolazi u godini koja je bila bogata kvalitetnom produkcijom. To, naravno, nije nagrada samo meni, već i velikom romanu Dobrice Ćosića, ali i celoj ekipi koja se potrudila da ovu priču realizuje na najbolji mogući način.

Čekirajte Obavezno

Gordan Kičić posle filma REALNA PRIČA predstavlja i seriju MAMA I TATA SE IGRAJU RATA! Premijera OVE JESENI na RTS!

Piše Dijana Maksimović Onima kojima se dopalo ostvarenje Gordana Kičića "Realna priča", obradovaće vest da će od jeseni gledati i...

Vuk Kostić – KORIDOR 92 je film o OBILIĆIMA 20. veka!

Glumac Vuk Kostić, uz nezaobilaznog Miloša Bikovića poslednjih godina obeležio je domaći TV program. Uz glavnu rolu inspektora Aleksandra Jakovljevića u hit...

IGRA SUDBINE 106. epizoda: Matija skida rukavice – ALEKSA MORA DA UMRE! Vreme je ZA PRLJAVU IGRU!

Još samo jedan dan deli nas od nastavka uzbudljivih dešavanja u seriji IGRA SUDBINE čiju 106. epizodu gledamo 7. jula na TV...

Drugo ime ljubavi 44. i 45. epizoda – utorak, 7. jul: Ko stoji iza sumnjivih smrti Karlovih žena?

Tamara nailazi na neočekivanu pomoć Irene, koja joj obećava da neće objaviti priču o sumnjivim smrtima Karlovih bivših žena.

Pala prva klapa serije BELEŽNICA! Stiže DOSIJE IKS na srpski način…

U koprodukciji Radio-televizije Srbije i Telekoma Srbije, izvršna produkcija “Košutnjak film” 6. jula je započela snimanje nove igrane televizijske serije “Beležnica”, čija...