Naslovna TV Dejvid Borijanaz – BEOGRAD JE PRELEP GRAD!

Dejvid Borijanaz – BEOGRAD JE PRELEP GRAD!

Kada je početkom avgusta Dejvid Borijanaz na svom instagram-profilu objavio da je u Srbiji, svi su se pitali šta agent But radi u našoj domovini. Neizvesnost je kratko trajala, budući da je glumac, nama najpoznatiji po seriji “Bouns”, sa neskrivenim oduševljenjem “kačio” fotografije iz srpske prestonice u kojoj, kako je otkrio, snima treću sezonu sage “Mornarički specijalci”. U rezultate tog rada, od oktobra, mogu se uveriti američki gledaoci, dok naši sredom na televiziji AXN gledaju drugi ciklus sage o elitnoj jedinici na specijalnim misijama širom sveta.

I danas, kada ne može da prođe ulicom bilo Beograda, ili nekog američkog grada, a da ga neko ne zaustavi i ne zatraži da se fotografišu, Borijanaz nije zaboravio početke. Išao je, priseća se u razgovoru za “TV novosti”, u razna studija, govorio da hoće da radi bilo šta, pa i da čisti kancelarije i donosi hranu, samo da bi zakoračio u svet glume. Ne prođe dan da se toga ne seti i to ga, kaže, tera da bude još vredniji. Prizeman, nesklon mistifikaciji glume jer, kako tvrdi, on je samo čovek koji radi svoj posao, otkriva nam da mu je po posvećenosti sličan i lik kog igra u “Mornaričkim specijalcima”.

– Džejson Hejz je vođa tima specijalizovanog za najopasnije misije na svetu. Na početku treće sezone ga zatičemo u teškom stanju jer je u prethodnom ciklusu izgubio ženu. Usamljen je, ali vrlo ambiciozan, energičan, pomera granice i na poslu i van njega – priča Borijanaz.

Kad pogledate unazad, jeste li zadovoljni svojom karijerom?

– Ja sam radnik. Ne razmišljam mnogo o prolasku vremena, mislim o tome gde sam sada i kako da uživam u trenutku. Ali srećan sam jer imam dugu karijeru u ovom biznisu i za to sam zahvalan ljudima sa kojima radim – scenaristima, rediteljima, producentima koji su me učili i inspirisali da budem bolji. Ima tu mnogo timskog rada. Ono što sada radim me inspiriše jer rastem uz posao. Sarađujem sa divnom ekipom, svi smo bliski i imamo veliku odgovornost da donesemo priče likova koje igramo. Trudim se koliko mogu.

Zašto su vam “Mornarički specijalci” važni?

– Mnogo mi znači serija jer osvetljavamo neke mračne senke koje ljudi ne vide. U timu su i bivši vojnici čije su sudbine neverovatne. Šlem koji nosim pripadao je jednom od izvršnih producenata. Nosim ga u znak sećanja na žrtve koje je u vojsci podneo. I među piscima ima bivših vojnika. Težak je taj život, ili ste mrtvi ili ste završili misiju, pa se u običnom, civilnom životu borite sa raznim problemima, od posttraumatskog poremećaja, do toga kako vas društvo prima nazad. Možemo barem da zagrebemo po površini i da pokušamo da ispričamo njihovu priču. Velika je odgovornost.

U Srbiji je veoma popularna vaša prethodna serija “Bouns”. Da li vas je to iznenadilo?

– Da, neverovatno, svi koji su me sreli govorili su: “Jao, evo ga But”. Bila je to odlična, dugovečna serija. Likovi su bili sjajni i uživao sam u 12. sezoni kao i u prvoj. Nikad nisam uzimao agenta Buta zdravo za gotovo, konstantno sam radio i ponosan sam na taj lik.

Kako vi, a kako vaša deca, gledaju na ulogu u hit sagi “Bafi, ubica vampira”?

– Čini mi se da moj 17-godišnji sin nije baš pratio, a za ćerku koja ima 10 godina još je suviše rano i strašno. Znaju da sam igrao vampira, što je zabavno, ali ne razgovaramo mnogo o tome. Dvadeset godina je prošlo, o ponovnom okupljanju ne razmišljam, nisam osoba za to, živim u sadašnjosti.

O Srbiji Dejvid nije znao ništa osim vesti o našoj prošlosti, koje su povremeno stizale do njega. Posle skoro mesec dana snimanja na paklenim letnjim temperaturama, napustio je našu zemlju prezadovoljan.

– Srećan sam što sam bio u Srbiji. Beograd mi se svideo, to je mali i jedinstven grad koji je sve lepši što ga više istražujete. Morao sam širom da otvorim oči da mi nešto ne bi promaklo – kaže glumac.

JUGO” PRVI AUTO

Jednog dana, boraveći u našoj zemlji, Borijanaz je ugledao “juga”. Njegovoj sreći nije bilo kraja. Naime, bio je to njegov prvi auto. – Roditelji su mi u srednjoj školi kupili “juga”. Izvinite, ali bio je grozan, kao konzerva na točkovima. Stalno je smrdeo na benzin, ali što bi rekla moja mama, vozio me gde treba, bolje nego autobus. Odslužio je svoje, svakako – priča Borijanaz.

Čekirajte Obavezno

Drugo ime ljubavi 50. i 51. epizoda – petak, 10. jul (Prva, 19.15): Lola saznaje da je čovek koji je OTEO njenog SINA u...

Karmela saopštava Ivanu da želi da se iseli iz kuće. Ivan se u kafiću nalazi s Marinom, koja se boji za svoj...

Igra sudbine 109. epizoda – petak, 10. jul (Prva, 21.10): Sofija ĆE NAPASTI MILU! Mila je u VELIKOJ opasnosti!

U petak 10. jula očekuje nas još jedna uzbudljiva 109. epizoda serije IGRA SUDBINE. Ni ovog puta junaci nas neće ostaviti ravnodušnim,...

Igra sudbine 108. epizoda: ŠOK! Ministar Vukašinu otkriva KO JE NARUČIO Aleksino UBISTVO! Da li je to…

Aleksa više nije u komi. Ali nije više ni Ožegović. Situacija se komplikuje. Planovi padaju u vodu. On Adu zove majkom, Ivana...

Drugo ime ljubavi 48. i 49. epizoda – četvrtak, 8. jul (Prva, 19.15): Saša od Igora traži ISTINU!

Tamara i Irena odlaze za Zagreb, gde Irena saznaje da su ona i urednik dobili otkaz, a Tamara doživljava fijasko na audiciji....

Igra sudbine 108. epizoda – četvrtak, 9. jul (Prva, 21.10): Matija i Luka žele da proglase ADU LUDOM! Ada konačno shvata – MATIJA stoji...

To što se Aleksa budi iz kome ne znači da će se stvari vratiti na staro. Jer neće. On ima amneziju i...