Naslovna TV Dejvid Borijanaz – BEOGRAD JE PRELEP GRAD!

Dejvid Borijanaz – BEOGRAD JE PRELEP GRAD!

Kada je početkom avgusta Dejvid Borijanaz na svom instagram-profilu objavio da je u Srbiji, svi su se pitali šta agent But radi u našoj domovini. Neizvesnost je kratko trajala, budući da je glumac, nama najpoznatiji po seriji “Bouns”, sa neskrivenim oduševljenjem “kačio” fotografije iz srpske prestonice u kojoj, kako je otkrio, snima treću sezonu sage “Mornarički specijalci”. U rezultate tog rada, od oktobra, mogu se uveriti američki gledaoci, dok naši sredom na televiziji AXN gledaju drugi ciklus sage o elitnoj jedinici na specijalnim misijama širom sveta.

I danas, kada ne može da prođe ulicom bilo Beograda, ili nekog američkog grada, a da ga neko ne zaustavi i ne zatraži da se fotografišu, Borijanaz nije zaboravio početke. Išao je, priseća se u razgovoru za “TV novosti”, u razna studija, govorio da hoće da radi bilo šta, pa i da čisti kancelarije i donosi hranu, samo da bi zakoračio u svet glume. Ne prođe dan da se toga ne seti i to ga, kaže, tera da bude još vredniji. Prizeman, nesklon mistifikaciji glume jer, kako tvrdi, on je samo čovek koji radi svoj posao, otkriva nam da mu je po posvećenosti sličan i lik kog igra u “Mornaričkim specijalcima”.

– Džejson Hejz je vođa tima specijalizovanog za najopasnije misije na svetu. Na početku treće sezone ga zatičemo u teškom stanju jer je u prethodnom ciklusu izgubio ženu. Usamljen je, ali vrlo ambiciozan, energičan, pomera granice i na poslu i van njega – priča Borijanaz.

Kad pogledate unazad, jeste li zadovoljni svojom karijerom?

– Ja sam radnik. Ne razmišljam mnogo o prolasku vremena, mislim o tome gde sam sada i kako da uživam u trenutku. Ali srećan sam jer imam dugu karijeru u ovom biznisu i za to sam zahvalan ljudima sa kojima radim – scenaristima, rediteljima, producentima koji su me učili i inspirisali da budem bolji. Ima tu mnogo timskog rada. Ono što sada radim me inspiriše jer rastem uz posao. Sarađujem sa divnom ekipom, svi smo bliski i imamo veliku odgovornost da donesemo priče likova koje igramo. Trudim se koliko mogu.

Zašto su vam “Mornarički specijalci” važni?

– Mnogo mi znači serija jer osvetljavamo neke mračne senke koje ljudi ne vide. U timu su i bivši vojnici čije su sudbine neverovatne. Šlem koji nosim pripadao je jednom od izvršnih producenata. Nosim ga u znak sećanja na žrtve koje je u vojsci podneo. I među piscima ima bivših vojnika. Težak je taj život, ili ste mrtvi ili ste završili misiju, pa se u običnom, civilnom životu borite sa raznim problemima, od posttraumatskog poremećaja, do toga kako vas društvo prima nazad. Možemo barem da zagrebemo po površini i da pokušamo da ispričamo njihovu priču. Velika je odgovornost.

U Srbiji je veoma popularna vaša prethodna serija “Bouns”. Da li vas je to iznenadilo?

– Da, neverovatno, svi koji su me sreli govorili su: “Jao, evo ga But”. Bila je to odlična, dugovečna serija. Likovi su bili sjajni i uživao sam u 12. sezoni kao i u prvoj. Nikad nisam uzimao agenta Buta zdravo za gotovo, konstantno sam radio i ponosan sam na taj lik.

Kako vi, a kako vaša deca, gledaju na ulogu u hit sagi “Bafi, ubica vampira”?

– Čini mi se da moj 17-godišnji sin nije baš pratio, a za ćerku koja ima 10 godina još je suviše rano i strašno. Znaju da sam igrao vampira, što je zabavno, ali ne razgovaramo mnogo o tome. Dvadeset godina je prošlo, o ponovnom okupljanju ne razmišljam, nisam osoba za to, živim u sadašnjosti.

O Srbiji Dejvid nije znao ništa osim vesti o našoj prošlosti, koje su povremeno stizale do njega. Posle skoro mesec dana snimanja na paklenim letnjim temperaturama, napustio je našu zemlju prezadovoljan.

– Srećan sam što sam bio u Srbiji. Beograd mi se svideo, to je mali i jedinstven grad koji je sve lepši što ga više istražujete. Morao sam širom da otvorim oči da mi nešto ne bi promaklo – kaže glumac.

JUGO” PRVI AUTO

Jednog dana, boraveći u našoj zemlji, Borijanaz je ugledao “juga”. Njegovoj sreći nije bilo kraja. Naime, bio je to njegov prvi auto. – Roditelji su mi u srednjoj školi kupili “juga”. Izvinite, ali bio je grozan, kao konzerva na točkovima. Stalno je smrdeo na benzin, ali što bi rekla moja mama, vozio me gde treba, bolje nego autobus. Odslužio je svoje, svakako – priča Borijanaz.

Čekirajte Obavezno

“Okružen mrtvima” KONAČNO stiže na male ekrane – “SIGURNA PROPAST” 5. oktobra na kanalu FOX od 22.55

Čekanju je došao kraj! Dugo očekivna i iščekivana, popularna serija “Okružen mrtvima” vraća se 5. oktobra u 22.55 na kanal FOX, kada...

ŠOK! Razvode se ŠEHEREZADA i SULEJMAN VELIČANSTVENI!

Bračni par Halit Ergenc i Berguzar Korel koji su domaću publiku osvojili ulogama u “1001 noć” ponovo su u centru pažnje. Naime,...

Film “REALNA PRIČA” pretočen je u seriju “MAMA I TATA SE IGRAJU RATA” – na programu RTS od 17. oktobra.

Dogodovštine porodice Radisavljević koju je publika upoznala u filmu "Realna priča" nastavljaju se, a kreator serije i glavni glumac Gordan Kičić poručuje...

IGRA SUDBINE 151. epizoda – petak, 25. septembar: ŠOK! Ada pravi SAČEKUŠU Sofiji i LUKI u MATIJINOJ SOBI! GOTOVI SU!

Pročitajte još Igra sudbine 150. epizoda – ŠOK! Policija hapsi JELENU! Tićin život je u OPASNOSTI! Konačno je došlo...

Igra sudbine 150. epizoda – ŠOK! Policija hapsi JELENU! Tićin život je u OPASNOSTI!

Još jedno uzbudljivo veče uz seriju Igra sudbine proteklo je kao i uvek - žestoko. Bilo je tu svega, i intrige, i...