Connect with us

FILM

Ovako su nastali magični kostimi u filmu GRDANA: GOSPODARICA ZLA!

Published

on

Umetnost pravljenja nastavka filma zahteva finu ravnotežu između ponavljanja postojećeg sveta i pružanja novog iskustva za publiku. Radeći na Diznijevoj “Grdani: Gospodarici zla“, kostimografkinja Elen Mirojnik i tvorac specijalnih efekata Dejvid Vajt od delića nasleđenih iz prvog dela stvorili su potpuno novu priču.

„Ovaj film je fantastičan primer kako ceo magičan svet sa velikog platna postavljen oko centralnog lika može procvetati i omogućiti mašti da se igra bez prepreka“, kaže Vajt, koji je dizajnirao maske i za prvi deo Grdane, ali je i bio nominovan za Oskara za specijalne efekte i šminku u filmu Čuvari galaksije.

U nastavku, koji je stigao u naše bioskope, Angelina Jolie ponavlja titularnu ulogu iz hit filma 2014. Ovog puta princ Filip (Harris Dickinson) prosi princezu Auroru (Elle Fanning) koja prihvata njegovu ruku,  ali prinčeva majka, kraljica Ingrit (Michelle Pfeiffer), planira da venčanje iskoristi za podelu vila i ljudi, stavljajući Grdanu i Auroru na suprotne strane sukoba.  Film režira Joachim Ronning pod čijom je rediteljskom palicom nastao i hit Pirati s Kariba: Mrtva ussta ne govore.

Vajt je proveo mesece stvarajući izgled najmanje 20 likova, nastalih pod uticajem okruženja u kojima su rođeni – pustinja, šuma, tundra i džungla. Svaki od tih likova i kostima ima svoju paletu boja, tekstura i stil.

Čarobna bića ptice-ljudi bila su među onima koja su se razlikovala od svih i bila su najzanimljivija za osmišljavanje poručuje Vajt.

„Bića iz tundre su veoma cool i imaju mnogo perja. Pustinjaci su karakterom vreli, i njihovi kostimi imaju peskovit osećaj napuknutog blata, ali svi zajedno se uklapaju i čine sjajnu celinu“, kaže Vajt, i dodaje da su svaki kostim i maska ručno rađeni prema fizičkim odlikama glumca, te je Vajt u jednom trenutku znao čak koliko je teška Grdanina jagodična kost.

Continue Reading
Advertisement