Naslovna TV SVET U PLAMENU - Premijerno nedeljom u 21.00, od 10. novembra

SVET U PLAMENU – Premijerno nedeljom u 21.00, od 10. novembra

Prva od sedam epizoda “Sveta u plamenu” vodi nas u leto 1939. godine kada su vatre mržnje i predstojećih ratnih godina tek tinjale. Na granici Poljske, nemački tenkovi spremali su se za “marš” koji je svet gurnuo  u tamu, čuvenom manipulacijom sa oblačenjem ubijenih poljskih seljaka u nemačke uniforme kako bi se nacističkoj invaziji obezbedio legitimitet. Kako to kaže lik oskarovke Helen Hant, američka novinarka Nensi Kembl  u prvoj epizodi, “Nemci imaju tenkove, Poljaci bicikle, kome je tu potreban razlog?” “Svet u plamenu”, u stvari je hronika sudbina ljudi koje je taj plamen zahvatio. Sve ih povezuje plemenitost njihovih dela, jer su oslonjeni jedni na druge svi suočeni sa teškim izborima, koji se u suštini svode na odluku – pobeći i spasiti sopstveni život, ili ostati i boriti se.

Svet u plamenu – o čemu se tu radi?

Hari (Džona Hauer-King) radi u britanskoj ambasadi u Varšavi, gde se zaljubljuje u poljsku konobaricu Kasju (Zofia Vihlač). U trenutku kada Velika Britanija objavi rat Nemačkoj, Hari i Kasja moraju da izaberu – hoće li se ona udati za njega i kao novopečena Britanka pobeći na sigurno tlo, ili će ostati uz svoju domovinu. S druge strane i Hari mora doneti važnu odluku o tome kako će svoju poljsku suprugu predstaviti devojci Lois Benet (Julia Brovn), ali i majci Robini (Lesli Menvil) u rodnom Mančesteru. Uporedo sa dešavanjima u Poljskoj pratimo priču u Britaniji koju uz Lois i Robin vode Loisin otac Daglas (Šin Bin) i njen mlađi brat Tom (Evan Mičel). Za ratne godine u liberalnom Parizu sprema se i Nensin rođak, američki lekar Vebster (Brajan  Smith) koji odbija da napusti grad i čoveka koga voli, afroameričkog džez muzičara Alberta (Parker Sojers). Svi zajedno oni nas vode kroz nezamislive godine “Sveta u plamenu”.

Čekirajte Obavezno

HIT! Tihomir Stanić snima seriju NOBELOVAC o Ivi Andriću! Uloge dobijaju Dara Džokić, Branka Katić, a EVO ko će glumiti ANDRIĆA!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!

Igra sudbine 123. epizoda – petak, 7. avgust (Prva, 21.10): Nada priznaje Strahinji – TRUDNA SAM!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!

Dimitrije Vojnov otkriva za FILM I TV: Zašto se VUK KOSTIĆ nikada nije pojavio u DRŽAVNOM SLUŽBENIKU!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!

FILM i TV vas vodi na snimanje filma i serije TOMA! Ovako je bilo na AVALI! (FOTO)

Krajem jula 2020. godine počela je realizacija igranog filma „Toma“ u režiji Dragana Bjelogrlića (reditelj filmsko-televizijskog serijala „Montevideo“ i tvorac serije „Senke...

Milica Pavlović na STUBU SRAMA zbog serije PEVAČICA! Napale je SESTRE JELENE MARJANOVIĆ!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!