Connect with us

TV

Spremite se: stiže nam Žena-Hulk!

Published

on

Dobitnica Emi nagrade, scenaristkinja Džesika Gao dobila je zadatak da za novi striming servis Disney Plus uradi seriju Žena-Hulk. Autorka serije Silicijumska dolina oživeće rođaku čuvenog heroja filma Hulk, iliti Brusa Banera, junakinju Marvel stripa She-HulkDžesiku Volters. Američka rvačica i glumica Ronda Rusej dobila je naslovnu ulogu.

Blažena verzija neverovatnog Hulka dobila je supermoći nakon što joj je Brus pružio transfuziju krvi. Kao odmetnik, Džesika koristi novostečeni dar kako bi se borila protiv kriminalaca, da bi se na kraju pridružila grupi Fantastična četvorka, a potom su je angažovali i Osvetnici.

Filmski producent Kevin Fajgi iz Marvel studija kaže da Žena-Hulk ima sjajnu budućnost:

– Prvo ćete se sa njom upoznati u seriji, koju ćete gledati na platform Disney +, a onda ćete She-Hulk videti u akciji i na velikom platnu. Za nas je ovo veoma uzbudljiv početak nove avanture.

Hulk, u ranim prevodima Golijat, jeste strip-junak izdavačke kuće Marvel komiks autora Stena Lija (scenario) i Džeka Кirbija (crtež). Prva epizoda Hulka objavljena je u maju 1962. u prvom broju strip-sveske Neverovatni Hulk (The Incredible Hulk). Inspiraciju za lik Hulka, Li je dobio gledajući film o Frankenštajnovom čudovištu pri čemu je lik čudovišta kombinovao sa likom gospodina Hajda iz romana Roberta Luisa StivensonaDoktor Džekil i mister Hajd. She-Hulk rođena je 1980, kada se iz Marvel univerzuma pojavio strip sa njom na naslovnoj strani. Za scenario je ponovo bio zadužen Sten Li, dok je Ženu-Hulk nacrtao Džon Bjusema.

Foto Promo

Continue Reading
Advertisement