Naslovna TV SENKE NAD BALKANOM 2: Miloš Biković kao JOSPI BROZ TITO!

SENKE NAD BALKANOM 2: Miloš Biković kao JOSPI BROZ TITO!

Druga sezona hit serije “Senke nad Balkanom” konačno je dostupna i nije više tajna da je reditelj Dragan Bjelogrlić ulogu Josipa Broza Tita poverio Milošu Bikoviću.

Mladog Tita gledaćemo samo u nekoliko scena, a tokom snimanja spekulisalo se da ga igra Petar Benčina, ali se autor serije opredelio za Miloša. Dva umetnika ponovo sarađuju nakon filma

Bikoviću je još u prvoj sezoni bila namenjena uloga mladog inspektora Stanka Pletikosića, ali ga je zbog obaveza u Rusiji zamenio Andrija Kuzmanović. Tito će biti glavni junak u trećoj sezoni.

“Igram mladog Tita, Tita iz perioda pre nego što je postao poznat kao onaj Tito koga su svi znali, što mi daje slobodu da svoj lik tumačim drugačije, a i žanr ove serije, koja se poigrava sa istorijskim činjenicama, takođe mi to dozvoljava. Drago mi je što ponovo radim sa Draganom Bjelogrlićem. Naša saradnja bila je kratka u ovom projektu, ali, videćemo, ako bude nastavka i Tita kao jednog od glavnih junaka, onda ću moći više da vam kažem”, rekao je glumac, prenosi “Kurir”.

Od istorijskih likova u seriji pojavljuju se Ivan Meštrović i knez Pavle, kao i Mustafa Golubić, kog je sjajno odigrao Goran Bogdan.

“Pokušavamo da u ‘Senkama 2’ napravimo potpuno novu priču koja će u svojoj strukturi i atmosferi ostati dosledna prvoj sezoni. Imamo sve junake koji su preživeli i neke nove. Kod nekih će publika videti ozbiljne promene. Generalno, želimo da napravimo nešto što može da se gleda bez obzira na to da li su pratili prvu sezonu završenu pet godina ranije”, rekao je ranije Dragan Bjelogrlić.

Josip Broz Tito je tih godina živeo u Beču, a u seriji je glavni grad Austrije glumio Novi Sad.

Verovatno najprepoznatljiviji filmski Josip Broz bio je Marko Todorović, koji ga je igrao nekoliko puta – u “Užičkoj republici” (1974), serijama “Odlazak ratnika, povratak Maršala” (1986), “Dani Avnoja” (1983) i “Četrdeset osma – zavera i izdaja“”(1988).

Ričard Barton glumio je Maršala u “Sutjesci” 1973, a Tito nije baš bio oduševljen kako ga je prikazao.

Tita je tumačio i Voja Brajović, i to dva puta, u ostvarenjima “Tito i ja” (1992) i “Žućko” (2011), kao i Rade Šerbedžija, doduše u mladom izdanju, u seriji “Bombaški proces” (1978) i Lazar Ristovski u filmu “Igumanski marš” (1983). Radko Polič je bio Tito u “Falsifikatoru” (2013), a potom i Dragan Bjelogrlić, koji ga je igrao u seriji “Ravna gora” Radoša Bajića.

Nove epizode “Senki nad Balkanom” pratićemo ponedeljkom na kanalu Nova S.

Čekirajte Obavezno

Gordan Kičić posle filma REALNA PRIČA predstavlja i seriju MAMA I TATA SE IGRAJU RATA! Premijera OVE JESENI na RTS!

Piše Dijana Maksimović Onima kojima se dopalo ostvarenje Gordana Kičića "Realna priča", obradovaće vest da će od jeseni gledati i...

Vuk Kostić – KORIDOR 92 je film o OBILIĆIMA 20. veka!

Glumac Vuk Kostić, uz nezaobilaznog Miloša Bikovića poslednjih godina obeležio je domaći TV program. Uz glavnu rolu inspektora Aleksandra Jakovljevića u hit...

IGRA SUDBINE 106. epizoda: Matija skida rukavice – ALEKSA MORA DA UMRE! Vreme je ZA PRLJAVU IGRU!

Još samo jedan dan deli nas od nastavka uzbudljivih dešavanja u seriji IGRA SUDBINE čiju 106. epizodu gledamo 7. jula na TV...

Drugo ime ljubavi 44. i 45. epizoda – utorak, 7. jul: Ko stoji iza sumnjivih smrti Karlovih žena?

Tamara nailazi na neočekivanu pomoć Irene, koja joj obećava da neće objaviti priču o sumnjivim smrtima Karlovih bivših žena.

Pala prva klapa serije BELEŽNICA! Stiže DOSIJE IKS na srpski način…

U koprodukciji Radio-televizije Srbije i Telekoma Srbije, izvršna produkcija “Košutnjak film” 6. jula je započela snimanje nove igrane televizijske serije “Beležnica”, čija...