SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA na Superstar TV kanalu USKORO!

U toku je snimanje drugog ciklusa igrano-dokumentarne serije “Srpski junaci srednjeg veka” prema scenariju i u režiji Gordana Matića, koju realizuje produkcijska kuća Contrast Studios u saradnji sa Telekomom Srbija.

Novi ciklus TV serijala “Srpski junaci srednjeg veka” emitovaće se na Superstar TV kanalu, a svojim kvalitetnim, naučno-obrazovnim sadržajem, prilagođenim svim uzrastima, ispričaće priče o nekim od najvećih junaka naše prošlosti.

Kroz deset polučasovnih epizoda serija upoznaje gledaoce sa malo poznatim detaljima iz srpske srednjovekovne istorije i baštine, uz obilje atraktivnih i savremenih ilustracija kako grafičkih, digitalnih, tako i kostimiranih, igranih. Junaci serijala biće Stefan Lazarević, Đurađ Branković, car Uroš, Jelena Balšić, vojvoda Momčilo, Jug Bogdan, Banović Strahinja i Tvrtko I Kotromanić, a kroz priče o njima saznaćemo i mnogo toga o političko-ekonomskoj i društvenoj situaciji u srednjem veku, o viteštvu, narodnom, ali i istorijskom, naučnom pamćenju.

U svakoj emisiji narator priče, u čijoj je ulozi glumac Vladimir Aleksić, zajedno sa eminentnim stručnjacima iz oblasti arheologije, istorije, književnosti i etnologije, kreće na put otkrića istorijskih okolnosti i junaka koji su ostavili traga u srpskoj tradiciji. Kroz veštu kombinaciju naracije i razgovora, zajedno sa stihovima iz epske narodne poezije, gledaoci će imati priliku da osvedoče kako pred njihovim očima oživljavaju naši srednjovekovni junaci kroz prikaze i rekonstrukcije istorijskih događaja, ilustrovani segmentima moderne animacije, kao i igranim sekvencama, uz originalnu scenografiju na autentičnim i istorijski značajnim lokacijama poput manastira Svete Gore, raznih lokacija u Makedoniji, Bugarskoj, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i širom Srbije.

Istovremeno, gledaoci će prvi put moći da vide pojedine artefakte i lokacije značajne za srpsku srednjovekovnu istoriju, koji do sada nikada nisu bili kamerom zabeleženi.

Srpski junaci srednjeg veka emitovaće se na Superstar TV kanalu koji mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT tv, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.

*Superstar paket serija u okviru video kluba na mts TV-u omogućava korisnicima “bindžovanje” popularnih serija kao što su Državni službenik, Pet, Vrata do vrata i mnoge druge za samo 199 dinara mesečno.