Beba JODA ukrala pažnju novoj Disney + seriji MANDALORIAN! A ko je ON?

Nova Dizni+ serija “Mandalorian”, čija se radnja dešava u svetu “Ratova zvezda”, emituje se tek dve epizode, a jedino o čemu gledaoci pričaju je njen sporedni, maleni, zeleni lik – beba Joda.

Otkako je promolio svoje zelene uši, beba Joda, koju zovu Dete, ukrao je svu pažnju glavnom liku, a čini se i samoj radnji serije.  Odmah se postavilo pitanje ko je on, no zasada se identitet Deteta krije kao najveća tajna. Ono što se iz dve epizode moglo saznati jeste da je ova beba oko 50 godina stara i da može da koristi Silu, kojom je spasio Madaloriana od Madhorna.

– Ovo je važan lik. On se uklapa u veliki narativ svih stari koje se dešavaju u galaskiji nakon revolucije – nagovestio je jedan od tvoraca srije Džon Favro.

Na forumima je, ipak, jedna teorija najprisutnija. Beba Joda je dete Jode iz “Ratova zvezda” i Jadle, koja se pojavljuje u “Mandalorianu”.

– Vremenski se uklapa. Veliki Joda je umro na kraju “Povratka Džedaja”, a “Mandalorijan” se dešava u vremenu između “Povratka Džedaja” i “Buđenja Sile”. Beba Joda ima 50 godina. Sve se uklapa – tvrde ostrašćeni fanovi.

Dok to još ostaje da se otkrije, ono što je sigurno jeste da će se igračke bebe Jode vrlo brzo pojaviti u prodaji. Štaviše, očekuje se da čitava serija robe nađe na policama i onlajn prodavnicama poput Amazona pre božićnih i novogodišnjih praznika.

Pošto je Dizni+ do samog početka emitovanja serije krio da će se ovaj maleni junak pojaviti, figure, kostimi i igračke i slični predmeti sa njeogim likom nisu se našli među već dosptupnom “Mandalorian” robom.

Šta vi mislite? Ko je zapravo beba Joda i na koji način će biti bitan?