Connect with us

TV

HIT! Savo Milošević u seriji SRPSKI JUNACI SREDNJEG VEKA!

Published

on

U malom gradu Smederevske tvrđave ovih dana snima se drugi ciklus igrano-dokumentarne serije „Srpski junaci srednjeg veka“, koja će se emitovati na Superstar TV kanalu. Scenario i režiju potpisuje reditelj Gordan Matić, a izvršna produkcija poverena je kući „Kontrast studio“, u saradnji sa „Telekomom Srbija“.

Ono što će svakako dati posebnu aromu ovom projektu je činjenica da se u ulozi vizantijskog cara pojavljuje trener fudbalera Partizana Savo Milošević! Čuvenom sportisti ovo nije prva uloga, jer je već igrao u predstavi „Otkačene“, rediteljke Monike Romić, a bio je i producent filma „Jelena, Katarina, Marija“, u režiji Nikite Milivojevića.

Kroz 10 polučasovnih epizoda, glavni narator glumac Vladimir Aleksić upoznaće nas sa manje poznatim detaljima iz srpske srednjovekovne istorije i baštine. Cilj je da se kroz priču o srednjovekovnim junacima, osvetli čitava jedna epoha.

Serijal je do sada sniman na lokacijama u Prizrenu, Gračanici, Dečanima, ali i u Istanbulu, Prilepu, Skoplju, na Svetoj Gori, u Bugarskoj, Turskoj i Hrvatskoj.

Continue Reading
Advertisement