Connect with us

NE PROPUSTITE

Šta nam donosi 9. epizoda serije PSI LAJU, VETAR NOSI – SRPSKA ZEMLJA (30. 11. od 20.05 na RTS 1)

Published

on

Humanitarni maraton samo što nije počeo. Međutim, ekipa srpskih sportista je zadržana na prelazu ka Kosovu. Policija im brani ulaz. Hranislav i njegov drug Visoki (Mihajlo Perišić) donose odluku da probaju da uđu na Kosovo na drugi način.

Bez vesti od sina, Grozdana je zabrinuta i uplašena. Pokušava uzalud da stupi u kontakt sa Hranom. Ipak, pažnju joj okupira nešto drugo – primećuje da je kuća prazna, da su svi sem Jovanke ranom zorom otišli. Dok teši uplakanu Jovanku koju je Tomče rešio da otera od sebe, Grozdana sluti da Stavrići spremaju nešto. Za to vreme, Gladiola i ostala braća Stavrić, spremaju oružje na gotovs i kreću da naplate svoje.

Inspektor Pavlović koji je shvatio da su Stavrići sitne ribe, ne odustaje od namere da nađe dokaze protiv ozbiljnih kriminalaca, ekipe ministra Karajovića. Uz pomoć svog prijatelja Ušketa, koji se oporavlja posle pucnjave, dolazi u kontakt sa ljudima koji bi mogli da pomognu.

Sad kad je zvanično postala deo ekipe, Zagorka je postavljena je na visoku funkciju u kompaniji prevaranta Gogića. Ona i njen direktor i ne slute šta im se sprema.

Hrana i Visoki na svom putu ka zavičaju Stavrića, kosovskom selu Radomilju, nailaze na prepreke. Na tom putu jedan srpski starac (Tanasije Uzunović) i jedan albanski seljak će im pomoći.

U gluvo doba noći, u selu Radomilju, strina Milanka Stavrić (Svetlana Bojković) obilazi svoje domaćinstvo. Uznemirena, oseća da se nevolja sprema.

Continue Reading
Advertisement