Naslovna NE PROPUSTITE U susret Nobelovoj nagradi: Slučaj Handke – 2. decembar od 23.45 na...

U susret Nobelovoj nagradi: Slučaj Handke – 2. decembar od 23.45 na RTS 1

U susret dodeli Nobelove nagrade za književnost, koju već nekoliko godina prate kontroverze i skandali, što je kulminiralo time da prošle godine ova nagrada nije ni dodeljena,  Redakcija za kulturu i umetnost RTS, pripremila je emisiju posvećenu ovogodišnjem laureatu, austrijskom književniku Peteru Handkeu. Odluka Nobelovog komiteta iznenadlila je čitav svet, pa i samog književnika, i izazvala burne reakcije. O njegovom književnom delu gotovo se uopšte ne govori, dok se njegovi politički stavovi razmatraju do tančina, budući da Handkea godinama unazad kritikuju zbog stavova o raspadu Jugoslavije i ratovima devedesetih, koji su procenjeni prosrpskim.

Iako su Nobelovom komitetu upućeni zahtevi da se Peteru Handkeu oduzme Nobelova nagrada, komitet naglašava da tako nešto nije moguće. Za sada je potvrđeno da će Peter Handke 10. decembra doći u Stokholm na svečanu dodelu nagrade, ali najavljen je i veliki protest ispred Švedske akademije u kome će učestvovati oni koji se protive ovoj odluci.

U emisiji o “Slučaju Handke” pisac i kolumnista Muharem Bazdulj razgovara sa pozorišnim rediteljem Ljubišom Ristićem i piscem Goranom Gocićem. Gledaoci će moći da čuju i mišljenja prevodilaca Handkeovih dela: Skota Abota i Žarka Radakovića.

Glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa: Vladimir Kecmanović

Urednik Redakcije za kulturu i umetnost i urednik emisije: Danijela Purešević

Scenaristi emisije: Nebojša Grujičić i Muharem Bazdulj

Novinar: Maja Milić

Reditelj: Ivan Bukvić

Čekirajte Obavezno

HIT! Tihomir Stanić snima seriju NOBELOVAC o Ivi Andriću! Uloge dobijaju Dara Džokić, Branka Katić, a EVO ko će glumiti ANDRIĆA!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!

Igra sudbine 123. epizoda – petak, 7. avgust (Prva, 21.10): Nada priznaje Strahinji – TRUDNA SAM!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!

Dimitrije Vojnov otkriva za FILM I TV: Zašto se VUK KOSTIĆ nikada nije pojavio u DRŽAVNOM SLUŽBENIKU!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!

FILM i TV vas vodi na snimanje filma i serije TOMA! Ovako je bilo na AVALI! (FOTO)

Krajem jula 2020. godine počela je realizacija igranog filma „Toma“ u režiji Dragana Bjelogrlića (reditelj filmsko-televizijskog serijala „Montevideo“ i tvorac serije „Senke...

Milica Pavlović na STUBU SRAMA zbog serije PEVAČICA! Napale je SESTRE JELENE MARJANOVIĆ!

Pročitajte još VUK KOSTIĆ glumi LEGIJU u seriji PORODICA? Za Film i TV demantovao – PEVAČICA, KOŠARE, DRŽAVNI SLUŽBENIK… sve je IZMIŠLJOTINA!