Connect with us

TV

BESA, DRŽAVNI SLUŽBENIK I DUG MORU – tri SUPERSTAR TV serije koje su obeležile 2019. godinu!

Published

on

Godinu za nama, na naše i vaše veliko oduševljenje obeležio je ogroman broj novih domaćih serija i nastavaka onih koje su ranijih godina najavile trend buđenja srpske TV, a sa njom i kinematografske produkcije. U toj bogatoj ponudi poseban deo zauzimale su i tek će svoj udeo u njoj uzeti one serije koje nam stižu iz Telekom i SuperstarTV i “kuvara”, a čiji su nas raznoliki TV gurmanluci prethodnih meseci držali prikovane za male ekrane.

Počevši od Bese, koja nam je još krajem prošle godine polako najavila šta nas očekuje u 2019. preko sjajnog Državnog službenika Predraga Gage Antonijevića čiji nastavak očekujemo s velikim nestrpljenjem (baš kao i drugu sezonu pomenute Bese), sve do ovogodišnje TV jeseni, pa i zime, kada nas je sačekao novi projekat Bojane Maljević u režiji Gorana GajićaDug moru. Uratko, serijski program SuperstarTV zadao je ozbiljan zadatak konkurenciji.

Naravno, nije sve u antologijskim velikim projektima, jer ne bi bilo fer zaboraviti brojne “sitnije”, ali ne i nebitnije serije poput Nek’ ide život, Vrata do vrata, Državni posao, Slatke muke, a uskoro nam od 22. decembra stižu i Švindleri. Sijaset genijalnih serija za podizanje atmosfere u pauzama između teških, ali moćnih tema koje pokreću Besa, Državni službenik i Dug moru. Svaka na svoj način. Ipak, ono što najviše raduje jesu one serije koje tek dolaze.

Najavljujući novu TV sezonu producenti SuperstarTV uz pomenute naslove obećali su nam i Pevačicu i Košare, te ih za to obećanje i držimo radujući se onome što nam SuperstarTV tek priprema.

Besa, Državni službenik i Dug moru – tri priče o našoj realnosti

Fokusirajući se na tri udarne serije koje su nam tokom protekle godine stigle iz Telekom produkcije – Besu, Državnog službenika i Dug moru, pored vrhunske produkcije, odlične glumačke ekipe, kao poseban “začin” koji ove serije čini drugačijim i prepoznatljivim moraju se izdvojiti teme koje obrađuju. Naravno, uzme li se u obzir da sve tri potpisuju naši vrhunski scenaristi i režiseri nimalo ne čudi što su se sva tri projekta uhvatila u koštac sa prilično kompleksnim fenomenima savremenog srpskog društva, koje nije nimalo lako na jednostavan i gledaocima prijemčiv način servirati preko malih ekrana.

Sve tri serije na veoma hrabar način donose nam priču o našoj realnosti o kojoj se sve zna – ali malo govori.

Besa

Tako nas Besa pita na šta smo spremni da zaštitimo život najdražih, istovremeno se boreći da spasemo sopstveni. Ovo je potresna i uzbudljiva priča o teškoj borbi jednog čoveka sa svojom savešću i željom da zaštiti svoju porodicu, o moralnim dilemama i neverovatnom zaokretu kada se jedan običan i miran život pretvara u surovu borbu za preživljavanje i spasenje duše.

Uroš Perić je iz Beograda, porodičan čovek sa dvoje dece. Na službenom putu u Crnoj Gori, dolazi do saobraćajne nesreće u kojoj život gubi devojka, Albanka Besiana koja je i uzrokovala nesreću. Situacija se od loše pretvara u noćnu moru kada se Uroš probudi u bolnici I sazna da je mrtva devojka ćerka okorelog mafijaškog bosa sa Kosova Dardana Beriše.

Da bi izbegao osvetu i spasao život svoje porodice, Uroš pristaje da postane profesionalni ubica koji će eliminisati Dardanove neprijatelje. Dardan daje besu Urošu da kada ubije petoricu njegovih neprijatelja, tačno onoliko koliko članova broji Uroševa porodica, oslobodiće ga.

Državni službenik

Državni službenik nas vodi u svet senki iza kulisa državne moći podižući veo sa nedodirljivih mehanizama obaveštajnih službi u duhu najboljih britanskih serija o špijunaži i manipulaciji javnim mnjenjem. Ova hit serija sa sjajnom glumačkom ekipom obeležila je početak godine, uzburkavši javnost uvidom u svet tajnih službi koji je do sada vešto skrivan od nje. Sada se sa nestrpljenjem očekuje nastavak na Superstar TV koji prati glavnog lika, agenta Lazara, i njegovu borbu protiv neprijatelja države, kao i njegov porodični život koji se isprepletao sa službom i postao sastavni deo posla.

Dug moru

Za kraj godine Superstar TV nam je podario Dug moru, sa odličnim Sergejem Trifunovićem u glavnoj roli koji je posle duže pauze bio pravo osveženje na domaćoj TV sceni. Uz prelepe kadrove crnogorskog primorja Dug moru predstavlja nesvakidašnju priču o ljubavi, legendama i misteriji koja posebnim tonovima boji ovu seriju koja bi se na momente lako mogla svrstati i u žanr naučne fantastike. Prelepa Boka Kotorska krije u sebi mit oko kog se upliće i raspliće radnja serijala, a temelji se na tome da more svake godine mora odneti sedam života.  Dug moru je priča o ljubavi, velikoj i nesebičnoj žrtvi, porodici, deci, roditeljima i tajnama koje krije prelepa Boka.

Nove Superstar TV serije!

Od autora sitkoma Ljubav, navika, panika na Superstar TV stigla nam je i nova domaća humoristička serija Nek’ ide život u režiji Slobodana Šuljagića i produkciji kompanija Telekom Srbija i Pink International. U seriji o dogodovštinama porodice Savković glavne uloge tumače Ljiljana Stjepanović, Anđelka Prpić, Paulina Manov, Miodrag Fišeković, Milan Kovačevič i Nebojša Ljubišić, a pored njih će, tokom 44 epizode, u seriji uloge ostvariti više od stotinu poznatih glumaca čiji su likovi na različite načine povezani sa Savkovićima.

Od producenata serija Andrija i Anđelka i Mamini sinovi pristigle su nam i Slatke muke. Andrija Milošević je Andrija Milošević – fiktivni lik i TV zvezda, poznati komičar, privatno manipulativan i nestrpljiv, infantilan i često arogantan, ali sa skrivenim, mekim srcem u grudima. Andrija je i običan, porodičan čovek, koji se bori sa svakodnevnim problemima i izazovima. Baš kao i svi mi – od zahtevne majke, preko nesnađenih prijatelja i dece koju brinu školske brige, pa sve do nasilnih sugrađana i grešaka u sistemu. Uslovljen svojim tvrdoglavim karakterom, Andrija upada u čudne, komične situacije. I uvek pokušava da istera neku svoju pravdu, da stvari dokaže, da ih ispravi.

Osim Andrije Miloševića u seriji uloge tumače i Aleksandra Tomić, Manja Aleksić, Aleksandar Osvald, Mirjana Karanović, Aleksandar Srećković Kubura, Damjan Kecojević, Branko Cvejić i drugi. Seriju je režirao Marko Manojlović.

Serija Švindleri (smeštena u tridesete godine dvadesetog veka), po scenariju Đorđa Milosavljevića, u režiji Nemanje Ćeranića donosi nam priču čiji zaplet počinje objavom Državne lutrije Kraljevine Jugoslavije da je dobitnik glavne novčane nagrade – iz Palanke. Ta vest će uzburkati mirnu Palanku i promeniti sudbine mnogih…

Superstar TV kanalu mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT tv, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.

Continue Reading
Advertisement