Connect with us

TV

NOVA SERIJA: Dragan Bjelogrlić kao “TAJKUN” uskoro na SUPERSTAR TV

Published

on

Ko može da tvrdi da je moć nedeljiva? Samo onaj ko je uzme celu. Tada si spreman da pogledaš svoj odraz. A iskrivljeno ogledalo daje pravu sliku: nema kompromisa jer daje odraz slabosti, nema lojalnosti jer daje odraz izdaje. Ovim rečima nova pridukcijska kuća FIREFLY Productions najavila je dugoočekivanu domaću seriju “Tajkun”, koja će u martu 2020. godine početi da se prikazuje na kanalu Superstar TV.

“Tajkun” je triler sa kriminalističkim zapletom u kojem dominiraju elementi porodične drame. U centru priče je Vladan (Dragan Bjeloglić) koji je u javnosti omražen zbog bogatstva koje je stekao u sumnjivim privatizacijama tokom devedesetih prošlog veka. Godinama je iz senke upravljao svojom moćnom kompanijom, ali se sve menja kada je primoran da izađe na medijsku svetlost. On postaje progonjen čovek, prisiljen na drastične mere radi očuvanja sebe, svoje kompanije i porodice. Pored javnih i tajnih neprijatelja, Vladan je sukobljen i sa onima koji bi trebalo da mu budu najbliži. Njegov sin i budući naslednik bogatstva Bojan (Vuk Jovanović), kao i ostatak porodice i najbližih saradnika imaju svoje javne i tajne želje i planove, a u prividnom okupu održava ih samo Vladanovo bogatstvo koje svi žele da prisvoje. Kako biti korak ispred neprijatelja čije je lice skriveno? Kako razlikovati lojalnost od izdaje u trenutku kada prošlost traži svoj danak?

Serija prikazuje intrigantni život domaćih tajkuna, njihovih veza sa podzemljem i vlastima. Ova tematika je u žiži interesovanja upravo zato što govori o ličnostima koje deluju van pogleda javnosti, koje po svaku cenu izbegavaju eksponiranje i publicitet, a o čijim životima saznajemo kroz senzacionalističke naslove tabloida. “Tajkun” je saga o ljudima koji kriju svoju prošlost dok iz senke vladaju današnjicom.

Naslovnu ulogu tumači Dragan Bjelogrlić, koga ćemo videti u potpuno novom svetlu. Kroz minimalističku izvedbu donosi nam kompleksan i višeslojan lik čoveka, koji proživljava i poslovnu i porodičnu krizu. Iako je on na površini hladan i ne odaje svoje misli i namere, u njemu se odvija životna bura, koja se neće smiriti sve dok ne poveže sve konce svog rasparanog života.

– Jako je ugodno biti samo glumac. Prijalo mi je da mogu da se posvetim ovoj kompleksnoj ulozi, a da ne brinem o ostalim stvarima – kaže, za portal filmitv.rs, Bjelogrlić. – Gradeći lik nisam se ugledao ni na jednog srpskog tajkuna. Reč je o fikciji i pre svega drami jednog čoveka koji je sticajem okolnosti bogat i moćan. Vladan Simonović je vrlo kompleksan lik koji se na početku priče nalazi na vrhu svoje poslovne karijere, ali baš tog trenutka kreću njegovi najveći problemi, i to pratimo do samog kraja. Na tronu je čovek sam, a on na najsuroviji način spoznaje tu činjenicu. U trenutku kada se našao u problemima, on je užasno usamljen čovek, jer od tolikih ljudi oko njega malo je prijatelja koji su spremni da mu pomognu.

Misteriju koju je osmislio scenarista Đorđe Milosavljević će nam izneti jak glumački ansambl. Jak po renomeu onih iskusnih i dokazanih, ali i po kvalitetu novih i ne tako poznatih imena. Svaki od likova je jedan delić velike zagonetke u koju se pretvorila potisnuta prošlost kontroverznog tajkuna. Mladi Vuk Jovanović tumači Bojana, Vladanovog sina, možda i previše spremnog da nasledi oca. U njegovoj izvedbi upoznajemo osobu koju je lako prezreti, ali koja je preko glave preturila događaje koji bi nekom potpuno uništile ličnost. On je u sukobu sa svojim ocem Vladanom, koji je naizgled prisniji sa svojim saradnicima nego sa porodicom. Jedna od njemu najbližih osoba je Ksenija, koja je zaposlena u njegovoj korporaciji “Sigma”, ali koja se ne uklapa do kraja u stereotip poslovne žene, već svojim duhom i prirodnošću unosi dah svežine i originalnosti u hladne poslovne odnose. Ovaj lik tumači zvezda hrvatske scene koja je u usponu, Tihana Lazović. Među onima koji Vladana proganjaju sa pravne strane i kroz državni aparat su Bane Trifunović i Hana Selimović u ulogama inspektora Nikole i tužiteljke Jovane i njihov profesionalni odnos će se preneti i na najličnije polje. U svoje najbliže saradnike Vladan ubraja i Balšu i Lidiju u izvedbi Marka Baćovića i Dude Kovjanić.

Posebnu notu celom projektu daje režija Miroslava Terzića. Tema poniranja u život jednog tajkuna sa sobom donosi mnoštvo uzbudljivih odnosa koji se odvijaju između najbogatijih članova jednog društva, ali takođe uvodi gledaoca u svet raskoši i luksuza koji odlikuje život na visokoj nozi.

– Živimo u vremenu kada skoro svaki sadržaj nađe svog kupca, samo ja s vremena na vreme dam sebi zadatak da izađem iz okvira prosečnih i za tim tragam neprestano – kaže Terzić. – Najvažnije mi je bilo da prikažem jednog veoma usamljenog čoveka, sa svim teretom koji je prilično strašan. Uvek se trudim da u svakom svom liku nađem dozu humanosti. Tako i tajkun pred kraj svog poslovnog veka želi da uđe u neke mirne vode, ali to nije moguće. Smatram da će se mnogi lako prepoznati u priči jer smo inspiraciju pronalazili u okruženju, ali nijedan lik nismo bazirali na konkretnoj ličnosti. Ako pogledate bilo kog tajkuna bilo u svetu, ili kod nas, uvek je oko njih gomila afera, igre, ali taj život su oni odabrali, a mi smo odabrali da o njima pravimo seriju.

„Tajkun“ je okupio vrhunsku ekipu kreativaca iz Srbije i regiona. Autor scenarija je Đorđe Milosavljević, jedan od najboljih domaćih scenarista. Režiju potpisuje Miroslav Miša Terzić, reditelj nagrađivanih filmova “Ustanička ulica” i “Šavovi”. Direktor fotografije je Radan Popović (“Kako je propao rokenrol”, “Crni bombarder”), stalni saradnik znamenitog američkog sineaste Aleksandera Pejna. Uz Dragana Bjelogrlića, u glumačkoj postavi nalaze se Bane Trifunović, Marko Baćović, Hana Selimović i drugi. Uz njih su i mlade glumačke nade Vuk Jovanović, Neven Bujić, Vanja Nenadić i Miloš Petrović Trojpec. Uz mladu hrvatsku glumačku zvezdu Tihanu Lazović, tu su još dve gostujuće regionalne zvezde: Janko Volarić Popović i Toni Mihajlovski. Publici će biti posebno zanimljivo da vidi legendarnu pevačicu Bebi Dol u jednoj od epizodnih uloga.

Foto FIREFLY Productions Milica Cvetković

Continue Reading
Advertisement