Connect with us

FILM

10 ČINJENICA O NOVOM BLOKBASTERU: Rusija demonstrira vojnu silu u “INVAZIJI”

Published

on

Do početka prikazivanja blokbastera “Invazija”, slavnog režisera Fjodora Bondarčuka, ostalo je nešto više od dve nedelje. I dok čekamo da nastavak najgledanijeg ruskog ostvarenja iz 2017. “Sila privlačnosti” stigne 9. januara u domaće bioskope, predstavljamo vam 10 činjenica o predstojećem naučno-fantastičnom spektaklu koji je u rodnoj zemlji najavljen kao film godine.

1. Prema rečima Fjodora Bondarčuka, niko iz njegove producentske kuće nije razmišljao o nastavku filma. Ideja o “Invaziji” rođena je nekoliko meseci nakon objavljivanja “Sile privlačnosti”, koja je samo u Rusiji zaradila 20 miliona dolara.

2. Autori Oleg Malovičko i Andrej Zolotarev napisali su više od 70 verzija scenarija. U nekom trenutku prestali su čak i da broje koliko varijanti teksta su uradili.

3. Završnica filma menjana je čak 10 puta. Dva meseca nakon što je pala poslednja klapa, Bondarčuk je prilikom montiranja filma odlučio da ponovo okupi ekipu kako bi kraj “Invazije” bio snimljen u posebno izgrađenom bazenu na otvorenom u Moskvi.

4. Da bi odglumila sve površinske i podvodne scene, glumica Irina Starshenbaum uzimala je časove ronjenja dva meseca pre početka snimanja. Ona zasad drži svetski rekord – 15 sati snimanja pod vodom!

5. “Invaziju” su snimale dve filmske ekipe. U prvoj je bilo 200, a u drugoj 80 ljudi. Na ekranizaciji najtežih scena prisustvovalo je više od 450 ljudi! Tokom rada na filmu Fjodor je sa ekipom prešao ukupno 10.000 kilometara! Snimali su u Budimpešti, Кalinjingradu, Moskvi i na poluostrvu Кamčatka. Složene vodene scene urađene su u studijima “Origo” na otvorenom u Budimpešti. U paviljonima u blizini sniman je novi “Terminator: Mračna sudbina”.

6. Za snimanje scene potere, u Moskvi je tokom cele noći bio blokiran skoro čitav jedan blok. Кompletna scena zabeležena je na osam kamera.

7. Zbog uloge Artiona, glumac Aleksandr Petrov promenio je fizički izgled do neprepoznatljivosti. Na tu ideju došao je sam, a u tome ga je podržao Bondarčuk. Priprema maske, koja uključuje nadogradnju kose, crtanje tetovaža i ožiljaka, trajala je najmanje tri sata. Svakog dana!

8. Popularni mladi glumac Jurij Borisov, koji je bio na audiciji za ulogu vanzemaljca Hakona u “Sili privlačnosti”, pridružio se ekipi u “Invaziji”. Petrov, Starshenbaum i Borisov već su zajedno glumili u filmu “T-34”.

9. Ministarstvo odbrane Rusije je za potrebe snimanja filma “Invazija” obezbedilo najnoviju vojnu opremu i naoružanja, uključujući test uzorke koje će tek uvesti u proizvodnju. Na primer, bespilotno vozilo, koje je korišćeno za snimanje scene u laboratoriji, uskoro će biti predstavljeno u velikim preduzećima za prevoz zaposlenih.

10. Jedna od najvažnijih komponenti Bondarčukovog blokbastera je zvuk. Zbog toga se filmu ponovo pridružio Dejv Vajthed, montažer zvuka filmova “Blejd raner 2049”, Hobit trilogije, “Distrikt 9”, “Dolazak”, “King Kong” i, naravno, “Sila privlačnosti”.

Continue Reading
Advertisement