Connect with us

FILM

Da li ste već pogledali prvi srpski STAR WARS film? Od sada i na You Tube!

Published

on

Reditelj Stevan Filipović snimio je prvi srpski Star Wars film „Breaking Point: A Star Wars Story“, koji je dostupan i na Jutjubu.

„Breaking Point: A Star Wars Story“ kratki je igrani „fan“ film smešten u univerzum „Ratova zvezda“, čiji su glavni likovi mladići problematične prošlosti, braća Nol i Kes Dast, odrasla u traumatično vreme, koje je Luk Skajvoker izvukao iz pakla u kome su živeli, ne bi li od njih napravio džedaje-vitezove.

U Breaking Pointu neće se videti standardne Džedaje koje znamo iz filmova, ovo su vrlo problematični mladi ljudi koji su rasli za vreme Imperije, koja je progonila i ubijala svako dete za koje sazna da može da oseti Silu.

„Junaci su rasli u jezivim uslovima, sve vreme su morali da beže, da kriju ono što jesu. Priču o braći Dast (Nol je stariji, a Kes mlađi brat) smeštena je na Džedajsku akademiju Luka Skajvokera, koju je on osnovao posle pada Imperije, u pokušaju da napravi novu generaciju Džedaja. Braća Dast su sa planete Korelije, koja je neki svemirski Voždovac devedesetih ako hoćete, i oni su imali veoma mučno detinjstvo. Stariji je bio diler droge, mlađi je bio prodat u roblje. Iz tog pakla ih je izvukao Skajvoker i doveo ih u svoj hram Džedaja, da ih obučava veštinama Sile“, navodi ekipa filma.

Posle režiranja tri dugometražna filma, montaže i koscenarističkog rada na još nekoliko njih, reditelj Stevan Filipović se konačno na korak približio ostvarenju svog dečačkog sna, zbog koga je 2006. godine, sa „Šejtanovim ratnikom“ i počeo svoju profesionalnu životnu filmsku priču.

Scenario i režiju ovog filma potpisuje Stevan Filipović (Šejtanov ratnik, Šišanje, Pored mene), dok glavne uloge tumače Darko Ivić (Pored mene, Vojna akademija), Slaven Došlo (Pored mene, Vlažnost, Vojna akademija), i Jana Milosavljević (Afterparti, Pogrešan čovjek, Moja generacija Z).

Ovaj projekat Srbiju stavlja ne samo na mapu Holivuda, već i sveta, saopštila je ekipa filma.

S obzirom na to da je ovo fan film, on je time i apsolutno neprofitabilan kako se ne bi kršila autorska prava Lukas filma.

„Sve je rađeno na bazi velike ljubavi i entuzijazma cele ekipe“, dodaje se.

Continue Reading
Advertisement