Connect with us

FILM

ČETIRI RUŽE u Crnoj Gori od 9. januara!

Published

on

Krimi drama „Četiri ruže“ premijerno će u Crnoj Gori biti prikazana 9. januara 2020. godine u Kulturnom centru Bar od 19.00 uz prisustvo autorske i glumačke ekipe filma.

Kulturni centar Bar posle dugogodišnje pauze pokreće rad bioskopa upravo sa crnogorskom filmskom premijerom „Četiri ruže“ u režiji rođenog Baranina Vasilija Nikitovića. Reditelj će se pred barskom publikom pojaviti u društvu glumaca – Borisa Milivojevića, Sonje Kolačarić, Milutina Miloševića, Marte Milosavljević, Jelene Jokić, Tare Toševski i Miljane Popović.

Kroz „Četiri ruže“ pratimo jednog običnog čoveka koga je noćna džungla velikog grada privukla svojim čarima i porocima. Njegova sudbina isprepletena je sa nekoliko paralelnih priča smeštenih u ambijent noćnog života Beograda, a otkriće nam dileme i ideje sa kojima se svaki čovek susretne pre ili kasnije. 

„Krenulo se od početne ideje o noćnom životu, jer on u sebi istovremeno nosi i privlačnost i opasnost, što je jedan paradoks u kome se danas nalazi čitav svet. Film je pun šokantnih prizora, preokreta i različitih emocija kroz koje ja oslikavam trenutak koji živimo i poručujem da treba biti hrabar i optimističan, bez obzira na to koliko nam realnost izgleda teško. Naše ruže, koje su prelepe, opojne i mirisne, istovremeno nose i trnje, a takav je valjda i život“ kaže o svom rediteljskom prvencu reditelj Vasilije Nikitović.

Glumačku postavu predvode Dragan Gagi Jovanović, Srđan Žika Todorović, Boris Milivojević, Miloš Samolov, Nada Macanković, Dragana Dabović, Milutin Milošević, Gordan Kičić, Sonja Kolačarić. U ulozi četiri ruže su: Marta Milosavljević, Jelena Jokić, Tara Toševski i Miljana Popović.

Posebnu ulogu u filmu ima muzika koja je prema rečima autora često i sama režirala pojedine scene u filmu. Na soundtrack-u se posebno izdvajaju numere „Seti se“ (The Kuguars), „Klizavi prstići“ (Maraya), „Ljubav“ i „Poslije nas“ (Pavel), „Sutra“ (Lollobrigida)  „Duge donje gaće“ (Rambo Amadeus), „Midnight Walk“ (Kal),  „Ti mi se tako sviđaš“ (SevdahBaby & Djixx vs Jakarta), „Ja i moj pitbul“ (The Glissers)…

Pored Kulturnog centra Bar „Četiri ruže“ će od 9. januara biti i na redovnom bioskopskom repertoaru u bioskopima Cineplexx Podgorica, Cadmus Cineplex Budva, Cinema 213 Nikšić.

Continue Reading
Advertisement