Legendarni Del Boj o današnjim serijama – Samo psuju i pokazuju grudi i stražnjice!

Ser Dejvd Džejson uskoro će proslaviti 80. rođendan. Kralj televizije koji je na malim ekranima već 55 godina, govori da ne razmišlja o godinama, već poslu koji bi još mogao da uradi.

“Ne znam zašto i dalje radim, tako sam valjda stvoren”, rekao je on u velikom intervjuu listu “Sunday people” kojim najavljuje svoju novu emisiju “Great British Inventions”, ali i detektivsku seriju.

Džejson je govorio o svojim ulogama, činjenici da je nezaustavljiv, ali i tome kako je na svakoj seriji koju je snimao, imao tim ljudi koji je brinuo o onome što piše u scenariju, odnosno onome što su glumci rekli.

I znate šta? Nikada nije bilo psovki!

“U današnjim serijama svi psuju. Kao da moraju da govore ružne reči. Kada smo mi snimali Frosta, uvek smo vodili računa šta govorimo. Nikada nismo psovali kao danas što to rade. Nikada mi se nije desilo za sve ove godine da mi je iko prišao i rekao – nije mi se dopala ta i ta epizoda zbog psovki.

Šta hoću da kažem – ako imate dobrog junaka u seriji, dobar scenario i dobrog reditelja – nema potrebe za tim. Čak i da opsujete, ako je dobro napisano i odglumljeno, gledalac neće ni znati da ste opsovali. I to je jako važno kada pričate priču dobro. Sada, idemo na gore, što je velika šteta”, rekao je glumac i nastavio:

“Mislim da je to postala moda. Stav je – hej, nismo još odvalili nijednu psovku, hajde da ubacimo par komada. Ako možete da se provučete s psovkom na F, i pokažete pola dojke glavne glumice, ovi sledeći što dolaze za vama će reći ‘hej, hajde da skinemo celu košulju! Još bolje, daj da snimimo glavnog glumca bez pantalona. Još malo i gledaćemo ih kako izlaze iz tuša i šetkaju goli i to će nam biti normalno. Previše pomeramo granice prihvatljivog”.

Nisu psovke i golotinja jedino što smeta  kultnom Dejboju. Mumlanje je posebna priča…

“Nekad se desi da ne čujete šta je neko rekao: Nerazgovetan govor, mumlanje… taj glumac ne čini dobro ni sebi ni gledaocima”.