Connect with us

FILM

BRED PIT ima najveće šanse da osvoji OSKARA – ali to mu ne bi bio PRVI!

Published

on

Brad Pitt je izgleda spreman da osvoji svoj prvi Oskar i to za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu Bilo jednom u Holivudu. Naravno, holivudskom lepotanu to ne bi bio i prvi Oskar, budući da je za film 12 godina ropstva iz 2014. već dobio Oskara za produkciju. Pitovo ime voditelj Vill Smith prvo je i pročitao na ceremoniji te godine kada je film pobedio, a on je bio i prva osoba koja je progovorila u ime pobedničkog tima.

– Hvala svima, hvala vam na ovoj neverovatnoj časti koju ste večeras udelili našem filmu – rekao je, dodavši da mu je bila cast da sa svojim timom na veliko platno donese Solomonovu priču.

– Svi večeras moramo ustati zbog jednog čoveka koji nas je okupio da bismo ispričali njegovu priču – poručio je glumac govoreći o istorijskoj drami zasnovanoj na istinitoj priči o Solomonu Northupu (Chivetel Ejiofor), slobodnom crncu koji je otet i prodat u ropstvo 1841. godine, a 12 godina se borio za povratak svojoj porodici. Pitt je bio sastavni deo producentskog tima, podržavajući projekat u razvoju i van njega kroz svoju produkcijsku kompaniju Plan B Entertainment.

Bred Pit je dva puta je nominovan za najboljeg glumca, za „Neobični slučaj Benjamina Buttona“ iz 2008. i „Formula uspeha“ iz 2011. godine. Takođe je podelio nominaciju za najbolju sliku sa ekipom koja stoji iza Formule uspeha. Ipak, pobeda za Bilo jednom u Holivudu bio bi sjajan način da mu se njegove kolege, za sasvim opravdan učinak u pomenutom filmu, na najbolji način oduže za dosadašnje uspehe u karijeri. Iskreno, u trenutnoj konkurenciji, on nam je najdraži kandidat.

Continue Reading
Advertisement