Connect with us

FILM

TOP 10 FILMOVA U BIOSKOPU OVOG MARTA!

Published

on

U martu nas u bioskopima očekuje izuzetno veliki broj filmova. To nas s jedne strane raduje, ali ne možemo se odupreti strepnji da bi velika ponuda mogla ugušiti želju gledalaca da ih odgledaju apsolutno sve. Hoćemo li imati vremena baš za svaki od njih, videćemo, a sada vam predstavljamo TOP 10 koje svakako nećemo propustiti.

21. MOST (5. MART)

Američki glumac Čedvik Bousmen , najpoznatiji po ulogama u blokbasterima Avangers i Black Panther, u ovom napetom trileru glumi policajaca koji traga za ubicama svojih kolega. Radnja je smeštena na Menhetn, nakon pljačke koja je krenula u pogrešnom smeru i iza sebe ostavila osam mrtvih policajaca NYPD-a. Kada se potraga pojača, preduzimaju se ekstremne mere kako bi se ubicama sprečilo da pobjegnu s Menhetna , budući da vlasti zatvaraju svih 21 mostova kako bi sprečili bilo kakav ulazak ili izlazak s ostrva.

NEVIDLJIVI ČOVEK (5. MART)

Ono što ne vidiš ne može te povrediti. Dobitnica nagrade Emi, Elizabet Mos, u glavnoj je ulozi u zastrašujućoj modernoj priči inspirisanoj klasičnim monstruoznim likom.

Zarobljena u nasilnoj vezi sa bogatim i briljantnim naučnikom koji je kontroliše, Sesilija Kes beži u gluvu noć kako bi se sakrila. U tome joj pomaže sestra, prijatelj iz detinjstva i njegova ćerka tinejdžerka. Sesilija dobija vest o samoubistvu bivšeg dečka koji je zlostavljao i shvata da joj je ostavio ogromnu količinu svog bogatstva, ali počinje da sumnja da je njegova smrt prevara. Niz jezivih slučajnosti postaje smrtonosan i preteći za ljude koje ona voli. Sesilija će očajnički pokušati da dokaže da je proganja neko koga niko ne može da vidi.

NAŠA LJUBAV (12. MART)

Džoan i Tom su u braku godinama. U njihovoj vezi oseća se lakoća koja nastaje iz života koji su proveli zajedno i velike ljubavi koja se ogleda u nežnost i humoru koji dele.

Kada Džoani otkriju rak dojke, tok njenog lečenja počinje da baca senku na njihovu vezu, pošto počinju da se suočavaju sa izazovima koji preteći stoje pred njima i pokazuju u šta bi život mogao da se pretvori ukoliko bi se nekome od njih nešto dogodilo.

Ovo je priča o ljubavi, preživljavanju i epskim pitanjima koje život postavlja svakom od nas

BLADŠOT (12. MART)

Film Bladšot prati Reja Gerisona, poginulog vojnika kog je korporacija za proizvodnju oružja ,,Rising Spirit Technologies”, uz pomoć posebne nanotehnologije, uspela da vrati iz mrtvih. Sa armijom nanotehnologije u svojim venama on postaje nezaustavljiva sila, jači nego ikada i poseduje mogućnost samoizlečenja. Nove sposobnosti, međutim, imaju svoju cenu…

HOTEL BEOGRAD (12. MART)

Pavle je bogati naslednik i vlasnik prestižnog hotela Beograd, poznat po svojim burnim izlascima i raskalašnom načinu života. Kada se u taj svet umešaju beogradska mafija, luda nevesta, stara ljubav i neobična familija, njegov lagodan život se pretvara u avanturu gde je sve moguće.

BRAMS: DEČAK 2 (12. MART)

Nakon što se mlada porodica, nesvesna njene prošlosti, useli u vilu Helšir na zabačenom imanju, njihov sin pronalazi novog prijatelja, jezivog lutka kog naziva Brams. Brams je prilično sablasan lutak, kog morate da se bojite . U njemu stanuje zlo, a u njegovom se domu mora igrati po njegovim pravilima!

MUTNE VODE (19. MART)

Velika glumačka imena u filmu baziranom na istinitoj priči o borbi male zajednice protiv velikog zagađivača okoline, jedne od najmoćnijih korporacija na svetu.

Robert Bilo ugledni je korporativni advokat koji je čitavu svoju karijeru posvetio zastupanju velikih kompanija hemijske industrije. Jednog dana mu u kancelariju dolazi čovek tvrdeći da je čitav jedan grad zagađen hemijskim nusproduktima koji pogubno deluju na životinje i ljude. Robert odlazi u maleni grad da istraži situaciju i shvata posledice koje hemijska industrija ostavlja na ljude i okolinu, kao i činjenicu da su svi izveštaji hemijskih kompanija, njegovih dotadašnjih klijenata, lažirana.

Robert iz pozicije insajdera, podiže tužbu protiv jedne od najvećih američkih kompanija kako bi dokazao da su zatajiliinformacije o trovanju pitke vode već 40 godina. Kako bi otkrio tajne moćnika, Robert kreće u pravnu bitku za spas ljudi i okoline, te sam protiv svih pokušava dokazati istinu.

TIHO MESTO 2 (19. MART)

Nakon smrtonosnih događaja koji su se odigrali, porodica Abot prinuđena je da se suoči sa strahotama spoljašnjeg sveta, dok njeni članovi nastavljaju borbu za opstanak u tišini. Prisiljeni da se upuste u nepoznato, brzo shvataju da stvorenja koja ih love ukoliko ispuste zvuk nisu jedina pretnja koja vreba.

MULAN (26. MART)

Proslavljeni reditelj Niki Karo predstaviće nam epsku priču o legendarnoj kineskoj ratnici, u filmu koji nam stiže iz studija Dizni, “MULAN”, u kome neustrašiva mlada žena rizikuje sve što ima, zbog ljubavi prema svojoj porodici i državi i postaje jedan od najvećih ratnika za koje je Kina ikada čula.

Kada kineski car pošalje dekret u kome piše da svaka porodica mora da pošalje jednog člana koji će se pridružiti Carskoj vojsci u odbrani zemlje od osvajača sa severa, Hua Mulan, najstarija ćerka proslavljenog ratnika, zameniće svog obolelog oca. Prerušena u muškarca, predstavlja se kao Hua Jun i na svakom koraku suočiće se sa izazovom kako bi prigrlila svoju unutrašnju snagu i istinski potencijal. Ovo je epsko putovanje koje će je preobratiti u poštovanog ratnika i na kome će zaslužiti poštovanje i zahvalnost čitave nacije i njenog oca učiniti ponosnim.

SUMRAK U BEČKOM HAUSTORU (26. MART)

Grad Beč obeležava pedeset godina od dolaska gastarbajtera iz socijalističke Jugoslavije u Austriju. Toj zemlji je bila potrebna radna snaga, pa je ugovorom dogovoren prijem velikog broja radnika iz siromašnih delova Jugoslavije. U isto vreme nova vlast, u skladu sa smanjenjem socijalnih davanja, uvodi poreze taksistima. Nameti su veliki, te je mnogim taksistima budućnost ugrožena. Ovo naručito pogađa ljude sa Balkana, pošto veliki broj njih živi od taksija. Sa tim problemom se suočavaju i tri glavna junaka Darko, Mileno i Goran, koji već dvadesetak godina taksiraju po Beču. Njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila. Iza raskošnih bečkih fasada krije se svet sujeverja i očajnika, koji na taj način pokušavaju da reše svoje probleme.

Continue Reading
Advertisement