Connect with us

FILM

Danijel Redklif – Evo zašto više NIKADA neću biti HARI POTER!

Published

on

Danijel Redklif (Daniel Radcliffe) nastavlja da se udaljava od Hogvartsa sa novim pozorišnim projektom Bekstvo iz Pretorije, istinskom zatvorskom dramom koja je sve suprotno od fantastične Hari Poter franšize koja ga je učinila zvezdom.

Redklif glumi Tima Dženkina, aktivistu protiv aparthejda, koji je zatvoren u Južnoj Africi zbog deljenja političkih pamfleta koji su bili kritični prema rasističkoj vladi. Osuđen na 12 godina iza rešetaka, Dženkin sprema genijalan plan da izađe iz centralnog zatvora u Pretoriji.

– Osećate veliku odgovornost kada glumite stvarnu osobu, kada znate da treba da dočarate, a ne samo da izmislite nečiji bol. Osećate obavezu da shvatite šta je taj čovek preživeo – otkriva Redklif detalje o liku kog glumi na pozorišnim daskama, osvrnuvši se na niz neobičnih izbora u karijeri koje je napravio nakon legendarnog Harija Potera.

– Te uloge nisam birao ja, niti sam prihvatao one koje su mi delovale najčudnije. Čini mi se da je takav stav o mojim ulogama više rezultat toga što me je publika gledala uvek kao Harija Potera, pa im je sada čudno da me vide u bilo kojoj drugoj roli – ističe Radcliffe, i dodaje da sebe više ne vidi u liku čarobnjaka sa ožiljkom na čelu.

– Ti filmovi nastavili su neki svoj život i odlično se snalaze bez nas. Srećan sam što je to tako. Sviđa mi se kakav je moj život sada. Ne kažem da se više nikada neću vratiti u franšizu, ali sviđa mi se fleksibilnost koju sada imam u karijeri. I ne želim da dolazim u situaciju da sam godinama unapred rezervisan samo za jednu ulogu. Trenutno mi je najveća želja da se vratim pozorištu i Brodveju, jer je njujorška publika tako dobra prema meni. Na sceni se osećam kao kod kuće – zaključuje on.

Continue Reading
Advertisement