Connect with us

FILM

TOP 5 ZASTRAŠUJUĆIH FILMOVA O PANDEMIJI koje možete gledati na NETFLIX-u!

Published

on

Holivud se tokom prethodnih decenija svojski potrudio da nam ponudi brojne scenarije kada je reč o pandemijama raznoraznih virusa, bolesti pošasti, pa bi svako ko ima iole pameti lako mogao da se zapita – a da ovo što nam se trenutno događa nije generalna proba jednog od tih scenarija. Međutim, za sada ostavimo po strani teorije zavere i hajde da se pozabavimo onim što je realnije, a i korisnije – kojih je to TOP 5 filmova koje u ponudi ima NETFLIX, a koji se bave pandemijama poput ove koju trenutno preživljavamo. Ko zna, možda neki saveti koje tamo vidimo mogu biti od koristi. Pa, da krenemo…

5. It comes at night (2017)

Smrtonosni virus zbrisao je gotovo čitavo čovečanstvo. Paranoični otac vodi bitku da bi spasao svoj i živote svoje dece. Sve ide po planu, dok se jedne večeri na njihovim vratima ne pojavi naizgled nezaraženi stranac tražeći pomoć.

4. Pritajeno zlo: Istrebljenje (2007)

Smrtonosni T-virus istrebio je gotovo čitavo čovečanstvo, a većinu ljudi pretvorio u zombije. Alis, klon sa sposobnostima superčoveka pridružuje se konvoju preživelih među ruševinama onog što je nekada bila moćna Amerika. Umbrella kompanija, njen tvorac, međutim, rešena je da je ulovi.

3. Voz za Busan (2016)

Južna Koreja je pod udarom smrtonosnog virusa koji ljude pretvara u zombije. Jedan od inficiranih uskače u voz za Busan, karantinsku zonu ka kojoj su krenuli mnogi putnici. Trudeći se da stignu do svog odredišta bore se brotiv zaraženih.

2. Carriers (2009)

Dva brata sa prijateljima kreću u pohod kroz zemlju zaraženu smrtonosnim virusom koji je zbrisao skoro sve ljude na planeti, verujući da će u hotelu na plaži pronaći spas i mir. Tokom puta nailaze na druge preživele, ali i na inficirane boreći se sa raznim izazovima. Na kraju, međutim otkrivaju da im je opasnost bliža nego što su i zamislili.

1. Smrtonosni virus (1995)

Smrtonosni virus je američki film iz 1995. Glavne uloge igraju: Dastin Hofman, Rene Ruso, Morgan Friman i Kevin Spejsi. Sve počinje krijumčarenjem afričke majmunice u SAD koja u sebi nosi smrtonosni virus, a završava se pandemijom protiv koje se bori ceo svet.

Continue Reading
Advertisement